NB II: az edző reméli, nem őt akarták megbuktatni a zakóval

Vágólapra másolva!
2012.11.06. 09:07
Nem marad személyi következmények nélkül a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának utolsó helyén álló Bajánál a Veszprémtől szombaton elszenvedett 9–1-es vereség – legalábbis erről beszélt Goretich Krisztián vezetőedző a Nemzeti Sportnak.

„Minden bizonnyal elköszönünk négy játékostól, mégpedig különböző okok miatt, de neveket és okokat egyelőre nem szeretnék mondani. A futballisták és a klubvezetők szemében sem látom azt az elszántságot, azt a lelkesedést, azt a határozottságot, amelyet a szakmai stáb képvisel. Arról nem beszélve, hogy az önkormányzat sem segít..."

Goretich hozzátette: a katasztrofális vereség alkalmával minden labdarúgója mélyen a tudása alatt teljesített.

„Tényleg azt mondtam, hogy ha az együttes edzőt akar buktatni, akkor valóban jó meccs volt a szombati, de nem hiszem, legalábbis remélem, hogy nem erről van szó – folytatta a tréner. – Nem mentségként hozom fel, de megjegyezném, hogy csak tizenkét-tizenhárom játékosom üti meg az NB II-es színvonalat, így azért az én kezem is meg van kötve. Ám nem adjuk fel, a szakmai stáb pedig marad a helyén. Ha a téli pihenőig marad esélyünk a bennmaradásra, akkor megpróbálunk minőségi futballistákat igazolni."

AZ 1–9 NYOMÁBAN

Az NB II 12. fordulójának egyik nagy vihart kavaró eseménye – a Szigetszentmiklós edzőjének, Várhidi Péternek játékvezetők elleni kirohanása mellett – a Baja hazai pályán elszenvedett nyolcgólos veresége volt. A nemzeti bajnokságokban hosszú évek óta nem fordult elő ekkora különbség, legutóbb számszerűen ez az eredmény a 90-es évek derekán lejátszott Csepel–Békéscsaba mérkőzésen alakult ki.

Pedig a Baja ebben a szezonban már elszenvedett egy nagy vereséget, még az első fordulóban a Soprontól 6–1-re kapott ki a nyáron újjáalakuló együttes, szintúgy hazai környezetben. Azóta stabilabbá vált a csapat, és annak ellenére, hogy sereghajtó, több ellenfelével is szoros mérkőzéseket játszott, sőt a feljutásra aspiráló Gyirmótot hatalmas meglepetésre legyőzte. A Veszprém elleni találkozóra úgy készültek a játékosok, hogy újabb bravúrt bemutatva nyernek, azonban már a 2. percben hátrányba kerültek és komikusnál komikusabb gólokat kaptak: a második találatnál a védők nem akartak ütközni sem, Szabó Zsolt pedig a tizenhatos vonaláról fejelte a hálóba a harmadik veszprémi gólt...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik