NB II: a ZTE nem látta értelmét NB I-es licencet kérni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 10:37
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Zalaegerszegi TE-nél végleg lemondtak a feljutásról. Dézsi Attila, a klub ügyvezetője a zaol.hu-nak elmondta: felesleges lett volna NB I-es licencet kérniük, ugyanis nincs esélyük a magasabb osztályba lépésre.

„Hiánypótlásra köteleztek bennünket, de kisebb dolgokról van szó, melyeket korrigálunk. Jelen pillanatban nincs esélyünk feljutni, így nem is kértük az élvonalbeli licencet" – mondta Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője.

A zalaiak jelenleg az NB II Nyugati csoportjának negyedik helyén állnak, tizennyolc ponttal lemaradva az éllovas Puskás Akadémia mögött, és mivel még a másodosztályú tagságot biztosító első öt pozíció egyike sem garantált a kék-fehéreknek, a klub ügyvezetője szerint felesleges lett volna élvonalbeli engedélyt igényelni.

„Hivatalosan sem a második, sem a harmadik helyezett nem válthat osztályt, ezért nem láttuk értelmét a magasabb osztály feltételeinek adminisztratív előírásait forszírozni. Ami nem jelenti, hogy ne tudnánk megfelelni akár ennek is, de ez a kérdés most nem aktuális számunkra. Stabilabbá vált a csapat pozíciója, de hiba lenne azt hinni, hogy már sínen vagyunk" – tette hozzá Dézsi.

A ZTE legközelebb a Baja ellen lép majd pályára szombaton 17.30 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik