NB II: a Vidnyánszky-testvérek Szentlőrincen folytatják

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 09:03
null
Vidnyánszky Mátyás (balra) és Vidnyánszky Ádám (jobbra) Szentlőrincre igazoltak (Fotó: szentlorincse.hu)
Vidnyánszky Ádám és Vidnyánszky Mátyás személyében tehetséges testvérpárral erősítette meg keretét a Szentlőrinc – olvasható a baranyai klub honlapján.

Mindkét fiatal labdarúgó a Debreceni Honvédnél kezdte pályafutását, 2014-ben igazoltak Újbudára, majd 2021-ben Győrbe.

A 18 éves Vidnyánszky Ádámmár a győri kaland előtt is bemutatkozhatott a felnőttek között, hiszen a 2019–2020-as idényben kétszer is kezdőként lépett pályára az NB III-ban szereplő THSE-Szabadkikötő csapatában. Ádám az NB III-ban 65-ször lépett pályára, a Győr NB II-es csapatában háromszor volt a keret tagja, de pályára nem lépett a másodosztályban.

A 16 éves Vidnyánszky Mátyás fiatal kora ellenére már szintén bemutatkozhatott az NB III-ban, a 2021–2022-es évadban 11 alkalommal lépett pályára az ETO tartalékcsapatában.

„Mindkettőnknek nagyon tetszett, amit a szentlőrinciek felvázoltak: többek között az, hogy szeretnének továbbra is a fiatalokra építeni. Örültünk a megkeresésnek! Már félévkor felmerült, hogy eljövünk ide, de akkor ez nem jött össze, ám a nyáron úgy döntöttünk, hogy itt folytatjuk. Természetesen mindkettőnknek az a célja, hogy minél több játéklehetőséget kapjunk, hogy megmutassuk magunkat, és hogy a csapat ismét bentmaradjon az NB II-ben!” – fogalmazott a testvérpár.

Fekete Tivadar, a Szentlőrinc sportigazgatója bízik abban, hogy a két fiatal erőssége lehet a csapatnak:

„Két olyan futballistáról van szó, aki a fiatal kora ellenére már belekóstolt a felnőttfutballba. Ádám magas, nagyon jó felépítésű belső védő, míg Mátyás főleg a támadó szekcióban bevethető, remek szervezőkészséggel megáldott, technikás játékos, egy igazi tízes. Az, hogy mind a ketten minket választottak, ékes bizonyítéka annak, hogy az ilyen fiatal tehetségek is bíznak a klubunkban, tudják, hogy bátran adunk lehetőséget a korban jócskán a fiatal szabály alatt lévő játékosoknak is!”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZENTLŐRINCNÉL
Érkezők:Bese Balázs(MTK),Csilus Ádám(Nyíregyháza),Csörgő Raul(Nyíregyháza),Daróczi Zoltán(III. Kerületi TVE),Kiss-Szemán Péter(Vasas),Mervó Bence(Budafok – kölcsön után végleg),Németh Erik(ZTE – kölcsönbe),Rétyi Róbert(Vasas), Vidnyánszki Ádám (ETO FC), Vidnyánszky Mátyás (ETO FC)
Távozók: Andrija Drljo(bosnyák-magyar, MTK Budapest – kölcsönből vissza),Biben Barnabás(MTK – kölcsönből vissza),Czuczi Péter(Majos SE),Harsányi István(PMFC),Mucsányi Márk(Újpest II – kölcsönből vissza),Nagy Barnabás(MTK – kölcsönből vissza),Németh Barnabás(Honvéd II-MFA – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik