Már 8 ponttal vezet a Szpari, a Vasas kiütötte a Tatabányát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.08. 14:25
null
A Vasas fölényes sikert aratott a Tatabánya felett (Fotó: a Vasas Facebook-oldala)
A labdarúgó NB II 18. fordulójában a Dunaújváros két értékes pontot otthagyott Zalaegerszegen, igaz, a döntetlennek is örülhetett, hiszen Urbin Péter a 92. percben egyenlített ki. A Nyíregyháza ugyanakkor nyerni tudott a Békéscsaba ellen, így nyolcpontos előnyre tett szert a tabella élén. A Siófok idegenben, míg a Vasas otthon győzött, utóbbi nagyon elverte a szebb napokat is megélt Tatabányát, amely még büntetőből sem tudott eredményes lenni, sőt emberelőnyben kapott két gólt a mérkőzés hajrájában...

 

Az Ajka kispadjáról a hét közben felállt Ifj. Mihalecz István (aki az MLSZ-ben vállalt munkát), a helyét ideiglenesen Jákli Péter vette át. A megbízott vezetőedző nem panaszkodhatott a kezdésre, hiszen csapata már az 5. percben megszerezte a vezetést, Major Norbert indítását követően Sowunmi Thomas lőtt a kapuba 14 méterről (1–0). A második játékrészben a Cegléd hatalmas fölényben futballozott, meg is voltak a lehetőségei, de még büntetőből sem tudott eredményes lenni (Jánosa Tibor ma is kitűnően védett), így az Ajka otthon tudta tartani mind a három bajnoki pontot.

A feljutásért küzdő Balaton-partiak remekül kezdtek a Szolnok ellen idegenben, hiszen a 6. percben Ivancsisc Gellért bal oldali szabadrúgását követően Horváth Péter fejelt gólt a hosszú oldalon érkezve (0–1). A játékrész második felére magára talált a Szolnok, és ki is tudott egyenlíteni, a 31. percben Lengyel Béla szögletéből Racskó Roland vágta a labdát az ellenfél kapujába (1–1). A második félidőben megkérdőjelezhetetlen volt a Siófok fölénye, ám ez góllá csak a 82. percben érett: Bogáti Péter jobb oldali beadását Gárdos András kotorta közelről a kapuba (1–2). A mérkőzés végén a hazaiak emberhátrányba kerültek Vári Barnabás kiállítása miatt, de ez már nem volt hatással a mérkőzés kimenetelére.

A Tatabánya az első félidőben méltó partnere volt a Vasasnak, Weitner Ádám többször is veszélyeztette a fővárosiak kapuját, míg az angyalföldiek kissé idegesen játszottak. Ennek ellenére ők jutottak vezetéshez, a 34. percben Ádám Martin szerezte meg a labdát az ötös magasságában, és jobbal a kapuba gurított (1–0). A második félidőben örömjátékot mutattak be a hazaiak. Az 51. percben Remili Mohamed hatalmas gólt lőtt 16 méterről, a labda a keresztlécről pattant a kapuba (2–0), a hajrájára fordulva pedig újfent Ádám volt eredményes (3–0). Ezt követően kiállították a fővárosaiktól Grúz Tamást, a Tatabánya meg büntetőhöz jutott, de nem tudta értékesíteni. A Vasas tíz emberrel is ment előre, és még két gólt szerzett a lefújásig, Ádám Martin mesterhármasig jutott (5–0).

Mind a Sopron, mind a Kozármisleny elveszítette első tavaszi bajnokiját, így mindkét csapat számára fontos lett volna a győzelem, a vendégek számára különösen, akik az utolsó helyén állnak jelenleg. A kilencedik percben előnybe is tudtak kerülni, Nagy Mihály jobb oldali beadásából Tóth Dániel lőtt négy méterről a kapuba Halasi Péter lába között (0–1). A második félidőben egyetlen találat született, a Sopron a 78. percben Vattai Balázs öngóljával egalizált. 1–1

A ZTE nyugodtan várhatta a mérkőzést, hiszen két nappal ezelőtt megalakult a Zalaegerszegi Tulajdonkezelő Ellátó és Sportszolgáltató Kft., amely konszolidálni fogja a klub anyagi helyzetét az ígéretek szerint. Ugyanakkor a Dunaújváros ellen nem mehettek biztosra a hazaiak, hiszen a PASE a tabella második helyén áll, és az ősszel 3–0-ra nyert ellenük. Az első félidőben Burucz Barna senkitől sem zavartatva hat méterről fejelt a bal alsó sarokba (0–1), amivel előnybe került a PASE. A második játékrész elején Vittman Ádám három perc alatt megfordította a találkozót (2–1), és úgy tűnt, hogy ezzel a győzelmet is megszerzi csapatának, de a kétszeres NB II-es gólkirály, a góllövőlistát ezúttal is vezető Urbin Péter a 92. percben kiegyenlített, így megakadályozta, hogy a Dunaújváros egymást követő második bajnokiját is elveszítse. 2–2

A Nyíregyháza–Békéscsaba találkozó első félidejével nem lehetett volna reklámozni az NB II-t, rengeteg pontatlanság jellemezte a csapatokat. A fordulást követően aztán gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a Szpari: az 55. percben Törtei Tamás volt eredményes szabadrúgásból (1–0), négy perccel később pedig Rezes László lőtt gólt két méterről (2–0). A Nyíregyháza ki tudta használni a Dunaújváros botlását, így már nyolc ponttal vezeti a tabellát legfőbb riválisával szemben.

A Gyirmót jól kezdett a Kisvárda ellen, de kimaradtak a helyzetei, míg a Kisvárda Irhás Ignác révén kihasznált egy kapu előtti kavarodást (0–1). A hazaiak nem omlottak össze, támadtak tovább, és nyolc perccel később ki is egyenlített, Beliczky Gergő jobb oldali beadását követően Andorka Péter fejelt az ellenfél kapujába (1–1).

NB II, 18. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL FC–SIÓFOK 1–2 (1–1)
Tiszaligeti Stadion, 600
néző. V: Nagy Róbert (Demeter János, Galán Roland)
SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL FC:
Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Fritz (Szepessy R., 85.) – Sipeki, Lengyel B. – Zsótér (Zvara, 65.), Zsolnai, B. Tóth (Bohner, 65.) – Hamar Á.
SIÓFOK:
Tajti – Kiss Zs., Tímár, Papp Sz., Novák A. – Ivancsics, Futó – Nagy D. (Bogáti, 79.), Dajic (Fülöp, 67.), Pál A. (Gárdos, 72.) – Horváth P.
GÓLSZERZŐ:
Horváth P. (0–1) a 6., Racskó (1–1) a 32., Gárdos (1–2) a 82. percben
KIÁLLÍTVA:
Vári (rálépett a földön fekvő Gárdosra) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY,
a Szolnok vezetőedzője: – Úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, ellenfelünk azonban kevés lehetőségéből is hatékonyabb volt csapatomnál, és elvitte a három pontot Szolnokról.
HORVÁTH KÁROLY,
a Siófok vezetőedzője: – Helyzetünkből adódóan nem nyílhatunk ki, nem mehetünk rá ellenfelünkre, s valójában célfutballt kell játszanunk. Most ez összejött, a cserém is jól sikerült, és bravúros győzelmet arattunk.

FC AJKA–CEGLÉDI VSE 1–0 (0–0)
Ajka, 400
néző. V: Kiss Norbert (Kepe Arnold, Hima Andrea)
FC AJKA:
Jánosa – Mogyorósi, Jagodics M., Pákai, Gunther – Horváth A., Skriba (Mihalecz P., 67.), Rajos (Köles, 60.), Sipos N. (Lattenstein, 89.) – Sowunmi, Major N.
CEGLÉDI VSE:
Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas I., Pesti – Markó, Kenderes, Makrai (Horváth S., 73.), Lipusz – Rebrik (Tisza K., 54.), Koncz
GÓLSZERZŐ:
Sowunmi (1–0) az 5. percben
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER,
az Ajka megbízott edzője: – Nehéz héten vagyunk túl, ám a legfontosabb, hogy kiszenvedtük a győzelmet. A három pont akkor is három pont, ha nem szépen szereztük meg.
KISS LÁSZLÓ,
a Cegléd vezetőedzője: – Nehéz ilyen mérkőzés után nyilatkozni, amelyet több góllal kellett volna megnyernünk. Gratulálok a csapatomnak a kitűnő, rendkívül lelkes játékához.

ZALAEGERSZEG–DUNAÚJVÁROS PASE 2–2 (0–1)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 2014
néző. V: Szilasi Szabolcs (Márton Zsolt, Kiss Balázs)
ZALAEGERSZEG:
Vlaszák – Preklet, Bogunovics, Kovács G., Nagy Z. – Holdampf, Sluka, Grbic – Tanque (Babati, a szünetben), Vittman (Simonfalvi, 55.), Frizoni (Hajdú N., 78.)
DUNAÚJVÁROS PASE:
Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Csehi T. – Sárközi N. – Thiago (Jakab, 66.), Böőr (Galambos, 75.), Petneházi, Godslove (Perovics, 75.) – Urbin
GÓLSZERZŐ:
Burucz (0–1) a 25., Vittman (1–1) a 49., Vittman (2–1) az 51., Urbin (2–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
LENDVAI MIKLÓS,
a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Sokat tettünk a sikerért, de nem eleget. Az első félidőben nem azt játszotta a csapat, amit tud. A fordulás után lényegesen jobbak voltunk, előnyt is szereztünk, az utolsó pillanatban mégis kicsúszott kezünkből a két pont. Nehéz ezt megélni.
DOBOS BARNA,
a Dunaújváros vezetőedzője: – Az első félidőben jól játszottunk, helyzeteink voltak, de nem tudtunk egynél több gólt szerezni. A fordulás után a védekezésben voltak problémáink, amelyet meg is büntetett a ZTE, a végén nagy erőfeszítések után mégis sikerült döntetlenre mentenünk a mérkőzést. Talán többet is érdemeltünk volna.

SOPRONI VSE GYSEV–KOZÁRMISLENY 1–1 (1–0)
Sopron, 800
néző. V: Gyarmati II Tibor (Butkai Zsolt, Kovács II Gábor)
SOPRON:
Halasi – Fazakas, Baranyai, Sifter, Katona – Horváth A. (Szabó Zs., 64.) – Deme, Németh L., Gaál B. (Faggyas, a szünetben) – Erdélyi (Varga G., 69.), Heffler
KOZÁRMISLENY:
Sólyom – Kiss M., Fellai (Fenyvesi, 36.), Petrók, Vattai – Kovács T. – Fitos, Nagy E., Nagy M. K. (Cziráki, 81.) – Oláh L. (Szabó B., 64.), Tóth D.
GÓLSZERZŐ:
Tóth D. (0–1) a 8., Vattai (öngól, 1–1) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA,
a Sopron szakmai igazgatója: – Az első félidei hibánkat kegyetlenül kihasználta az ellenfél, a második félidőben már koncentráltabbak voltunk, és a cserékkel sikerült is a támadójátékunkat feljavítanunk.
EDUARDO ALMEIDA,
a Kozármisleny vezetőedzője: – Tudtuk, hogy jó csapat ellen fogunk játszani, kontrákra rendezkedtünk be, ez a szisztéma az első félidőben jól működött, de a másodikban már kevésbé.

VASAS–TATABÁNYA 5–0 (1–0)
Illovszky Stadion, 800
néző. V: Takács János (Hofbauer Roland, Tőkés Róbert)
VASAS:
Németh G. – Horváth L., Görgényi, Grúz, Engel – Gál M. – Ádám (Szedlár, 91.), Berecz, Vida (Szabó B., 78.), Remili – Ferenczi (Cseke, 71.)
TATABÁNYA:
Dombai – Almási, Páles, Papizsanszkij, Zámbó – Ludánszki I. – Czanik (Besztercei, 75.), Bakos (Kis Zs., 54.), Hullám, Batizi-Pócsi – Weitner (Móri, 73.)
GÓLSZERZŐ: Ádám (1–0) a 35., Remili (2–1) az 51., Ádám (3–0) a 82., Cseke (4–0) a 86., Ádám (5–0) a 90. percben
KIÁLLÍTVA:
Grúz (második sárga lap után) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY,
a Vasas vezetőedzője: – Az út elején járunk még, de körvonalazódik az a támadószellemű Vasas, amelyet megálmodtunk.
BOZSIK PÉTER,
a Tatabánya vezetőedzője: – Nehéz ilyenkor értékelni, azonban úgy gondolom, a játék alapján nem volt a két csapat között öt gól különbség. Bántóan határozatlanok voltunk.

GYIRMÓT FC GYŐR–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–1)
Győr-Gyirmót, 500
néző. V: Berke Balázs (Iványi István, Georgiou Teodorosz)
GYIRMÓT FC GYŐR:
Somogyi – Balog Z., Kardos, Lázár P., Illés Gy. – Erős G. (Sós, 56.), Madarász – Cseri T. (Kovács D., 64.), Papp K. (Oross, 84.), Beliczky – Andorka
KISVÁRDA MASTER GOOD:
Nacsa – Bodnár L., Hegedűs T., Mboussi, Molnár R. – Nagy B. – Miskolczi, Farkas M. (Oláh D., 71.), Fodor A. – Pavlov (Venczel, 90.), Irhás (Brankovics, 78.)
GÓLSZERZŐ:
Pavlov (0–1) a 21., Andorka (1–1) a 29. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR,
a Gyirmót vezetőedzője: – Elégedetlen vagyok, mert a meddő mezőnyfölényünk csak döntetlent eredményezett, ráadásul sok pontatlanság csúszott a játékunkba.
RÉVÉSZ ATTILA,
a Kisvárda vezetőedzője: – Az első játékrész szebb és jobb játékot hozott, ami gólokkal is párosult, míg a másodikban a biztonság átvette a szerepet. Ekkor egy küzdelmes, kevés helyzettel tarkított félidőt láthattunk, az eredmény igazságos.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BÉKÉSCSABAI ELŐRE 1912 SE 2–0 (0–0)
Nyíregyháza, 2500
néző. V: Oláh Gábor (Horváth Róbert, Farkas Balázs)
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS:
Balogh J. – Polényi, Gengeliczki, Jánvári, Törtei – Sándor I., Csordás Sz. – Kákonyi (Szilágyi P., 64.), Huszák (Ulvicki, 86.), Rezes (Pákolicz, 81.) – Bajzát
BÉKÉSCSABA: Póser – Vozár, Koszó, Albert I., Juhász Gy. – Tölgyesi, Lucas – Balogh M. (Prasler, a szünetben), Pantovics (Viczián, 72.), Leucuta – Mosquera
GÓLSZERZŐ:
Törtei (1–0) az 55., Rezes (2–0) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
LUCSÁNSZKY TAMÁS,
a Nyíregyháza vezetőedzője: – Az első félidő óvatos játéka után a második játékrészben más felfogásban játszottunk, ami eredményre is vezetett, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Hazai pályán mindig olyan felfogású csapatot szeretnék a pályán látni, mint a szünet után.
KOMJÁTI ANDRÁS,
a Békéscsaba vezetőedzője: – Az első félidőben egyenrangú partnerei voltunk a listavezetőnek, sőt a második félidő nagy helyzetünkkel kezdődött. Aztán a Nyíregyháza helyzet nélkül vezetést szerzett, és négy perc alatt eldöntötte a mérkőzést. Utána már csak küszködést láthattam a pályán.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 18 14 2 2 35–12 +23 44
2. Dunaújváros PASE 18 11 3 4 31–19 +12 36
3. Siófok 18 10 4 4 26–17 +9 34
4. FC Ajka 18 9 3 6 31–26 +5 30
5. Zalaegerszegi TE FC 18 8 5 5 28–26 +2 29
6. Balmazújváros 17 8 4 5 33–28 +5 28
7. Békéscsaba Előre 18 7 5 6 28–25 +3 26
8. Gyirmót FC Győr 18 7 4 7 27–23 +4 25
9. Vasas 18 7 3 8 27–31 –4 24
10. Soproni VSE 18 6 4 8 23–28 –5 22
11. Szolnoki MÁV FC 18 6 3 9 28–28 0 21
12. Szigetszentmiklósi TK 17 6 3 8 15–20 –5 21
13. Ceglédi VSE 18 6 2 10 23–27 –4 20
14. Kisvárda SE 18 4 7 7 29–29 0 19
15. Duna FC Tatabánya 18 3 3 12 14–43 –29 12
16. Kozármisleny 18 2 3 13 15–31 –16 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik