NB II: 142 meccs után távozik a középpályás a Szparitól

F. B.F. B.
2020.12.17. 07:07
null
Kártik Bálint (balra) távozik Nyíregyházáról (Fotó: Sipeki Péter/Kelet-Magyarország)
Két játékos, Gyurján Bence és Kártik Bálint szerződését közös megegyezéssel felbontotta a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus – számolt be róla a klub honlapja.

 

A 23 esztendős középpályás, Kártik Bálint 2016-ban érkezett Nyíregyházára, ahol – az elmúlt fél évet leszámítva – végig alapember volt. Az előző négy és fél évben összesen 142 meccset játszott Spartacus-mezben, ezeken 19 gólt szerzett. 2020 őszén azonban már csak 14 bajnokin és két kupameccsen kapott szerepet – úgy látszik, ez elég is volt ahhoz, hogy elhagyja a klubot.

A 28 éves, részben nyíregyházi nevelésű támadó, Gyurján Bence 2018 nyarán tért vissza a Szparihoz, és bár sérülés hátráltatta, azóta összesen 40 bajnokin lépett pályára. Főként az előkészítésben jeleskedett, így csak két gólt szerzett. A most zárult őszi szezonban mindössze kilenc bajnokin és egy kupameccsen játszott, s csak kétszer volt kezdő.

A klubhonlap eközben arról számolt be, hogy három-négy futballistával már tárgyal a klubvezetőség.

Ősszel sajnos a kispadról beszállva kevés olyan játékos volt, aki pluszt tudott volna adni és el tudott volna dönteni egy-egy meccset – ecsetelte Gálhidi György, a Nyíregyháza vezetőedzője. – Ezen szeretnénk változtatni, és megerősíteni a keretet a téli szünetben. Van, akivel közel állunk a megállapodáshoz, de olyan is akad, akinek élő szerződése van, így ott a jelenlegi klubjával is tárgyalnunk kell.”

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek