Megyei foci: tömegbunyó, 11 kiállítás a Békés III-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.24. 14:22
null
Hivatalosan ezt lehet tudni a viharos viharsarki összecsapásról
Különös véget ért a Békés megyei harmadosztályban rendezett szombati Kaszaper FC–Atletico Békéscsaba labdarúgó-mérkőzés: a 65. percben a hazai csapatból öt, a vendég együttesből hat játékost állított ki a játékvezető, és ennek következtében félbeszakadt az összecsapás.

 

A bmsextra.hu megyei sportoldal beszámolója szerint a botrányt az váltotta ki, hogy a helyi rendezők – talán kicsit túlzottan is vehemensen – megpróbáltak jegyvásárlásra ösztönözni egy csabai szurkolót. Mivel a lilák drukkere nem mutatott hajlandóságot a tikett megváltására, ezért megpróbálták kivezetni. Ebből lett a „casus belli”.

A kisebb dulakodásba viharos sebességgel egyre többen kapcsolódtak be, néhány pofon is elcsattant. Hazai részről öt, vendégoldalon hat labdarúgó kapcsolódott be a nézőtéri csetepatéba, emiatt Korbely Péter játékvezető félbeszakította a találkozót.

„A játék egészen az ominózus esetig sportszerű keretek között folyt, de a kialakult helyzet miatt a hatvanötödik percben be kellett szüntetnem a mérkőzést. Segítőimmel együtt felszólítottuk a labdarúgókat, hogy tartsák távol magukat a nézőtéren zajló eseményektől, mert a pálya önkényes elhagyása kiállítást von maga után. Sajnos nem használt a figyelmeztetés: ezek után pedig már csak a mezszámokat kellett pontosan rögzítenünk kollégáimmal. Mivel mindkét csapat létszáma hét alá csökkent, nem tehettem mást, lefújtam a mérkőzést” – ismertette a történteket a honlapnak Korbely Péter játékvezető.

„Amikor lenyugodtak a kedélyek, akkor döbbent rá mindenki, hogy a mérkőzést lefújták. Természetesen húszan húszféle verzióval jöttek elő, hogy ki miért és mit tett, a legfontosabb azonban az, hogy egy sima, sportszerű, nyugodt légkörű mérkőzés szakadt félbe érthetetlen okból! A csapatok játékosai nem gondolkoztak, csak mindenki védte a saját igazát, az biztos, hogy ilyet nem lehet csinálni, hogy a játékosok lemennek a pályáról, bármi is történjen a lelátón” – olvasható a nehezen vitatható megállapítás Atletico Békéscsaba Facebook-oldalán posztolt beszámolóban.

A meccs utóélete a fegyelmi és a versenybizottságra tartozik. A mérkőzésen amúgy a bajnokságot 13–0–0-s mérleggel vezető éllovas az Atletico vezetett 3–0-ra a 9. helyen álló hazaiak (5–3–5) ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik