Megyei foci: lincshangulat, üldözés, botrány, lefújták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 12:45
Nem egyértelmű, pontosan mi váltotta ki a lincshangulatot Szabolcs-Szatmár-Bereg megye labdarúgó-bajnokságának másodosztályában, a Rohod–Vasmegyer mérkőzésen, de az biztos, hogy a szombati meccs a 35. percben, 0–0-s állásnál félbeszakadt. A Szabolcs Online megkérdezte a két klub egy-egy vezetőjét, ők hogyan látták Edson (Vasmegyer) és Pataki Gábor (Rohod) összeakaszkodását, amely után elszabadult a pokol.

Az előzmények a regionális portál tolmácsolásában: a bevezetőben említett, 35. percbeli összecsapásnál Edson és Pataki egyaránt sárga lapot kapott, és mivel a rohodi védőnek ez a második figyelmeztetése volt, kiállították. A rohodi labdarúgó levonult, várta az öltözőkulcsot, miközben a brazil légiós – a szon így értesült – beszólt neki. Erre Pataki Gábor visszatért a pályára, meg akarta rúgni a vasmegyeri játékost. Ő menekülni kezdett, néhány rohodi néző is üldözőbe vette, de a Szabolcs Online információja szerint a légiós „megúszta egy nyakassal”. A vendégek viszont levonultak, közölték: ilyen körülmények között nem tudnak és nem akarnak tovább játszani. A játékvezető is úgy ítélte meg: a kialakult hangulatban nem érdemes folytatni meccset.szon így értesült – beszólt neki. Erre Pataki Gábor visszatért a pályára, meg akarta rúgni a vasmegyeri játékost. Ő menekülni kezdett, néhány rohodi néző is üldözőbe vette, de a Szabolcs Online információja szerint a légiós „megúszta egy nyakassal”. A vendégek viszont levonultak, közölték: ilyen körülmények között nem tudnak és nem akarnak tovább játszani. A játékvezető is úgy ítélte meg: a kialakult hangulatban nem érdemes folytatni meccset.

„Ott kezdeném, hogy amikor délben megérkeztem a pályára (és zajlott az ifimeccs), már állt a bál – ecsetelte az eseményeket Kósa Attila, a Rakamaz Takarék-csoportban szereplő Rohod edzője. – A vasmegyeri szurkolóhölgyek összetűzésbe keveredtek a mi kispadunkon ülőkkel, és csemetéik sem viselkedtek sportszerűen, ki is állítottak tőlük egy fiatalt. Rossz érzésem volt, szinte éreztem, hogy a felnőtt meccsen sem lesz minden rendben. A bemelegítés közben direkt felhívtam a fiúk figyelmét: legyenek észnél, ne üljenek fel semmilyen provokációnak. Sajnos, „Don Diego” elérte célját, sikerült balhét berobbantani. Edson egyértelműen provokálta játékosunkat, akinek az anyját szidta. Neki azonban nyilvánvalóan nem lett volna szabad erre ugrania. A lefújás után nem hiába csókolgatták a társak a brazil fiút, mert a meccs alapján esélyük nem volt a győzelemre, a lefújásig csak védekeztek. Edzőjük kulturáltan kommentálta az eseményeket, szerinte is megnyertük volna a mérkőzést, amiben mi biztosak voltunk. A pályán történteket mélységesen elítéljük, de ilyen előzmények után benne volt a levegőben, hogy valami lesz… Hozzáteszem, a játékvezetők kifogástalanul működtek. Kíváncsian várjuk a fegyelmi bizottság döntését, szeretnénk, ha nem a fehér asztalnál dőlne el a három pont sorsa.”

„Az ifimeccs is parázs hangulatban telt, játékosaink csak rendezői felügyelet mellett tudtak az öltözőbe vonulni – kommentálta a fejleményeket Resán Attila, a vasmegyeri egyesület elnöke. – A felnőtt meccsen sokáig semmi rendkívüli nem történt, majd az egyedül kiugró Edsont a hazai középhátvéd egész egyszerűen letarolta, amiért sárga lapot kapott. Alig valamivel később újból szabálytalankodtak vele, megint csak Pataki Gábor: amikor felállt a földről, a rohodi játékos megütötte őt. Ekkor állították ki. Pataki levonult a pályáról, néhány pillanat múlva azt vettük észre, hogy a szurkolóktól a rendezőkön át mindenki üldözőbe vette Edsont. Megütötték, felé rúgtak... Hogy szidott volna bárkit is? Meg sem szólalt, hisz nem is tud magyarul! Alig tudtuk megvédeni. Mondtuk, hogy így mi nem tudjuk folytatni a meccset, mivel fenyegettek minket a hazai nézők. Mielőtt az öltözőbe értünk volna, hátulról valaki megint megütötte Edsont. Ilyen lincshangulatot még nem éltem át, mint ezen a mérkőzésen! Kihívtuk a rendőrséget, ugyanis féltünk, hogy a rendezők nem fogják megfelelően biztosítani a távozásunkat. Ehhez még annyit, Edsont azért ölelgették a társak, mert kedden hazautazott, jó ideig nem fognak találkozni vele.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik