Megyei foci: Gyálarét újít, ibériai légió, edzések angolul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.08. 17:15
A télen nyolc légióssal erősítette meg a keretét a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályában bennmaradni szándékozó Gyálarét, és a ritka akció meghozta első gyümölcsét: a Csengele elleni 4–2-es hétvégi győzelemmel vége szakadt a tizenegy fordulónyi nyeretlenségnek.

A Délmagyarország beszámolója szerint a télen kinevezett új vezetőedző, a védelem tengelyében futballozó Paksi Péter többek között nyolc légióssal erősítette meg a csapatot: három spanyol és két portugál egyetemistával – mindannyian Szegeden tanulnak –, valamint három, Szerbiából érkező játékossal.

„Fekete Zoltán kollégám tartott az SZTE-n orvosegyetemista külföldi hallgatóknak edzéseket, majd januárban szólt, nézzem meg őket, talán a hasznunkra válhatnak – idézi a delmagyar.hu Paksit. – Azt kell mondjam, a Gyálarét szintjét megütik, és ugyan taktikailag gyengék, látszik, hogy gyerekkorban futballoztak. Technikailag nincs baj velük, a hozzáállásuk, a mentalitásuk pedig példaértékű."

A Csengele elleni 4–2-es siker főleg a szerbiai légió góljainak köszönhető: Szasa Glendza kétszer, Zvezdan Lalicsics egyszer talált a kapuba.

„Többségében angolul megy a kommunikáció, de spanyol, olasz és szerb szavak is keverednek az edzésen. Heti háromszor mozgunk, a légiósok közül a többség megpróbál az összesen megjelenni" – adott bepillantást a felkészülésbe Paksi.

A gyálarétieknek lesz még dolguk bőven: továbbra is a tabella 15. helyén állnak, lemaradásuk hat pont az előttük álló Makói FC II-től.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik