Megyei foci: csapodi csapás? Ausztrián át menekült a bíró

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 09:31
A hazaiak szerint megütötték a bírót, ezért szakadt félbe a Répcevis–Csapod megyei III. osztályú bajnoki mérkőzés a hétvégén. A Győr-Moson-Sopron megyei hírportál beszámolója szerint a találkozó 85. percében, 2–0-s vezetésnél bántalmazták a játékvezetőt, aki azonnal véget vetett a meccsnek.

„Huszonöt éve vagyok vezetőségi tag, két éve elnök, de ilyen agresszív szurkolókkal, mint a csapodiak, még nem találkoztam. Persze azt is el kell mondanom, nem miattuk szakadt félbe a meccs – nyilatkozta Bozsoki András, a Répcevisi FC első embere a kisalfold.hu-nak. – A vasárnapi bajnoki nyolcvanötödik percében, kétgólos vezetésünknél a kapura törő játékosunkat felvágta a csapodi kapus. A bíró szerintem jogos tizenegyest ítélt, ami után a reklamáló kapus megütötte őt. A játékvezető nem tehetett mást, egyből lefújta a mérkőzést. Tumultus támadt, de a rendezőink körülvették és az öltözőbe kísérték a bírót. Az épület előtt aztán egy kisebb csoport kezdett kiabálni, fenyegetőzni, ám miután felszólítottam őket, hogy ha nem hagyják abba, ki kell hívnom a rendőrséget, megnyugodtak a kedélyek. További atrocitás már nem történt.”Bozsoki András, a Répcevisi FC első embere a kisalfold.hu-nak. – A vasárnapi bajnoki nyolcvanötödik percében, kétgólos vezetésünknél a kapura törő játékosunkat felvágta a csapodi kapus. A bíró szerintem jogos tizenegyest ítélt, ami után a reklamáló kapus megütötte őt. A játékvezető nem tehetett mást, egyből lefújta a mérkőzést. Tumultus támadt, de a rendezőink körülvették és az öltözőbe kísérték a bírót. Az épület előtt aztán egy kisebb csoport kezdett kiabálni, fenyegetőzni, ám miután felszólítottam őket, hogy ha nem hagyják abba, ki kell hívnom a rendőrséget, megnyugodtak a kedélyek. További atrocitás már nem történt.”

„Mivel én jobban ismerem a környéket, segítettem a bíróknak a pályát biztonságban elhagyni. El is kísértem egy darabig őket. Elkerültük a főutcát, ahol talán összefuthattak volna a csapodiakkal, s végül Ausztrián keresztül jutottak haza, ha jól tudom, Harkára és Sopronba.”

Répcevis közvetlen a magyar–osztrák határ melletti település, és sokkal közelebb van hozzá Sopron és Harka Ausztrián keresztül, így a játékvezetők még kilométert és időt is spóroltak a nem tervezett, sógoroknál tett kiruccanással.

Az esettel kapcsolatban a Kisalföld megkérdezte a másik fél véleményét is. Németh László csapodi szakosztályvezető ott volt a találkozón. „A mérkőzés játékvezetője sorozatosan tévedett, leginkább a mi kárunkra. A partjelző pedig szinte hergelte a közönséget, a szurkolóinkat és az egész kispadunkat. A bíró a vitatott tizenegyesnél előbb sárga lapot mutatott fel a kapusunknak, majd elővette a pirosat is. Ezt látva a játékosunk elvesztette a fejét, és én úgy tudom, ki akarta ütni a kezéből a lapot, de eltalálta a játékvezető szemüvegét.”

Kovács Péter, a megyei játékvezetői bizottság elnöke szerint nincs helye a futballpályán ilyen cselekedetnek, s annak elkövetőjének sem.

„A mérkőzések számát tekintve szerencsére elenyésző megyénkben az ilyen atrocitások száma. Azt tudni kell, hogy a tettlegesség akár még büntetőjogi felelősségre vonással is járhat. Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaságért nemrég egy futballista csaknem háromszázezer forintos büntetést kapott.”

Folytatás a fegyelmi bizottság előtt, a csapodi kapusra, Nagy Tiborra várhatóan több hónapos eltiltás vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik