Megyei foci: a másodosztályban lett edző a „tízmilliós csatár”

Vágólapra másolva!
2015.07.21. 10:45
A karrierje 211 NB I-es mérkőzésén 33 gólt szerző Lehota István lett a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Deszk edzője – írja a delmagyar.hu.

„A SZEOL-nál nem volt rám szükség, így sok szabadidőm lett, aztán amikor segítettem barátomnak, Hadár Attilának költözni, szólt, hogy hívják Deszkre, de nem tudja elvállalni – idézi a regionális portál a legutóbb az NB III-as szegedi csapat utánpótlásában dolgozó Lehota Istvánt. – Megadta a számomat a csapat vezetőinek, majd találkoztunk, megegyeztünk, csütörtökön már én tartottam az edzést. Négy év után dolgozom újra felnőttekkel, legutóbb Kiszomboron fordult ez elő.”Lehota Istvánt. – Megadta a számomat a csapat vezetőinek, majd találkoztunk, megegyeztünk, csütörtökön már én tartottam az edzést. Négy év után dolgozom újra felnőttekkel, legutóbb Kiszomboron fordult ez elő.”

A portál feleleveníti: a többek között a Pécsi MSC-ben, a Veszprémben, a Dunaújvárosban és a Stadlerben játszó csatár a „tízmilliós Lehota” nevet 1987-ben kapta, amikor 10 millió forintot ajánlott játékjogáért az MTK a Dunaújvárosnak. Végül az üzlet kútba esett, pedig ezzel az akkori legdrágább magyar labdarúgó lett volna.

A Deszk tavaly a csalódást jelentő 14. helyen végzett a megyei másodosztályban, Lehotával két-három éven belül egy osztályt feljebb akar lépni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik