H. K. 2020.10.22 12:27

Létesítmény: megépül a PMFC új stadionja és a Dárdai Akadémia

A szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy támogatják a Pécsre tervezett új stadion, valamint a Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia megépítését – számolt be róla a pecsiujsag.hu.

Teljesülhet a PMFC szurkolóinak régi vágya, modern létesítményt kaphat az alakulat (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

 

Hoppál Péter országgyűlési képviselő a portál érdeklődésére elmondta, két döntés született meg a szerdai ülésen a sportfejlesztésekkel kapcsolatban: az egyik, hogy teljesülhet a PMFC szurkolóinak régi vágya, és modern létesítményt kaphat az alakulat, mivel a kabinet támogatja, hogy állami forrásból új stadion épüljön a városban.

Az új létesítmény látványterve (Fotó: pecsiujsag.hu)

A másik, hogy a jelenleg félkész állapotban lévő, idősebb Dárdai Pál nevét viselő labdarúgó-akadémia befejezésére további 800 millió forintot biztosítanak állami forrásból – mint Hoppál Péter hangsúlyozta, a hosszú hónapokig tartó tárgyalássorozat eredménye, hogy a kormány biztosítja ezt az összeget.

„Nemrég határoztak arról, hogy az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez további több mint 400 millió forintot ad a kormány, így a napokban összesen nagyjából 1.2 milliárd forint rendkívüli támogatásról döntöttek, amely pécsi beruházások többletköltségeire érkezik” – idézi az országgyűlési képviselőt a pecsiujsag.hu.

Log into Facebook | Facebook
 

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.11 14:24:59

Labdarúgó NB II F. B.

NB II-ES PIACFIGYELŐ. Dragóner a Halinál, Szokol és Paku újra a Szparinál. A Sori elveszítette Huszákot.

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.