Labdarúgás: előzetesben az MK-nyolcaddöntős edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.22. 14:10
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint október óta előzetes letartóztatásban van a Budapest-bajnokság I. osztályában szereplő és a Magyar Kupa idei kiírásában a nyolcaddöntőig menetelő Inter CDF labdarúgócsapatának vezetőedzője, Joel A. G.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy Joel A. G. nevét a menekültválsággal hozták összefüggésbe, a civilben ügyvédként dolgozó tréner a rendőrség gyanúja szerint hamis papírokat juttathatott a határt átlépni igyekvő menekülteknek.

A letartóztatásról szóló információinkat erősíti, hogy a szakember csak a bajnokság első öt fordulójában ült a szinte kizárólag afrikai futballistákat foglalkoztató Inter CDF kispadján, azt követően a korábbi pályaedző, John Moses foglalta el a helyét.

Honlapunk a rendőrség sajtóosztályától kért hivatalos tájékoztatást az ügyben, azonban a rendfenntartó szervezet nem szolgáltatott információkat, ahogyan az a Váci utcai ügyvédi iroda sem, ahol Joel A. G. 2013 óta ügyvédi tevékenységet folytat.

„A büntetőeljárás nyomozási szakaszában a sajtónak adandó tájékoztatásról szóló 26/2003. (VI.26.) BM-IM együttes rendelet 4. § (4) bekezdése értelmében *A nyomozó hatóság * a 6. §-ban meghatározott kivétellel * nem adhat olyan tájékoztatást, amelynek során a gyanúsított, a sértett, a tanú, valamint a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik. Fenti normára való tekintettel megkeresésére nem áll módunkban válaszolni” – írta válaszlevelében a BRFK.

Joel A. G. Magyarországon az NB III-as ESMTK színeiben futballozott 2006 és 2009 között. Ezt követően edzőnek állt, dolgozott a Pest megyei II. osztályban szereplő Pereg trénereként, míg 2013 óta az Inter CDF-nél látta el a tréneri feladatokat.

Az Inter CDF egyébként újoncként hét győzelemmel kezdte a szezont a Budapest-bajnokság I. osztályában, ebből az első öt találkozón még Joel A.G. irányította az együttest. A folytatásban már nem ment ennyire jól a csapatnak, négy vereséget is szenvedett és visszacsúszott a tabellán a második helyre.

A Magyar Kupában is sokáig remekelt a gárda, a Hajdúböszörmény és a III. Kerületi TVE kiütésével bejutott a nyolcaddöntőbe, ott azonban a Tiszaújváros kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel búcsúztatta őket. Joel A. G. azonban a Magyar Kupában már nem dirigálta a csapatot.

Érdekesség, hogy a Nők Lapja Cafe-n egy öt évvel ezelőtt megjelent interjúban a csapat szóvivője és technikai vezetője, Victor Nelson elmondta, hogy Joel A. G. a Benini Köztársaságból ösztöndíjjal érkezett 23 évvel ezelőtt Magyarországra, és a Közgáz után nemcsak a Testnevelési Egyetemet, hanem a jogot is elvégezte, később megházasodott és munkája mellett fontosnak tartja, hogy segítsen az afrikai menekülteken is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik