Labdarúgás: megnyílt a Grosics Gyula Kapusiskola

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2014.09.27. 16:16
Szombat délután – többek között Szepesi György, Mészöly Kálmán és Grosics Gyula lánya, Grosics Edina jelenlétében – hivatalosan is felavatták a Grosics Gyula Kapusiskolát a XV. kerületi REAC-sporttelepen.

Az ünnepélyes megnyitó Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Bitvai Nándor XV. kerületi alpolgármester köszöntő szavaival indult, majd Rabóczki Balázs, az Akadémia szakmai vezetője tartott beszédet.

A pályafutása során több mint háromszáz hivatalos mérkőzésen védő korábbi kapus elmondta, hogy a kapusiskolának négy fontos célja van: a névadó Grosics Gyula nimbuszának továbbvitele, a szakmai űr kitöltése (hiszen Budapesten régóta nincs ilyen speciális jellegű képzés), segítségnyújtás olyan egyesületekben futballozó játékosoknak, ahol nincs kapusedző, és olyan tehetséges fiatalok bevonzása, akik érdeklődnek a futball iránt.

A képzés három korosztályban indul, 6-11 éves, 12-15 éves és a 16-21 éves korcsoportban, mindegyik korosztályban külön kapusedzővel. A szakmai munka a jövő héten nyolc játékossal indul, a tréningek keddenként és csütörtökönként a REAC létesítményében lesznek.

Kiss Tamás, a kapusiskola igazgatója a Nemzeti Sport Online-nak elmondta azt is, hogy a rövidebb távú cél a csoportok megtöltése, majd hosszabb távon országos szintű kapusiskola-
hálózat létrehozása.

A kapusiskola a REAC Sportiskola égisze alatt, több szponzor segítségével működik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik