Labdarúgás: 150 milliós önkormányzati támogatás egy NB III-as csapatnak

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 15:38
Sajtóhírek szerint Dunaújváros Megyei Jogú Város Képviselő-testülete múlt heti rendkívüli ülésén százötvenmillió forintot szavazott meg a város NB III-as labdarúgócsapatának.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Képviselő-testülete pénteken rendkívüli ülést tartott, egy napirendi ponttal. Az egyetlen napirendi pont pedig a Dunaújvárosi PASE labdarúgócsapatának kérelme volt. A dunaújvárosiak százötvenmillió forintos támogatást kértek – adta hírül a duol.hu, amely hozzáteszi, hogy a klub már nyolcvanmilliós tartozást görget maga előtt.

A közgyűlési többség a kért összeget megszavazta az egyesületnek, levonva ebből azt a tizenötmillió forintot, amit még tavaly kaptak az önkormányzattól visszatérítendő támogatásként.

A harmadosztályban vitézkedő felnőttcsapattal is büszkélkedő DPASE a 150 millió első részletét, 95 millió forintot a támogatásról szóló szerződés megkötését követő nyolc napon belül kapja meg – írja a Dunaújvárosi Hírlap online kiadása. A fennmaradó összeget pedig négy egyenlő, 10 millió forintos részletben utalja el az önkormányzat május 15-ig. A támogatást a klubnak nem kell visszatérítenie. A klub elsősorban az utánpótlás-nevelésre kérte a pénzt, hiszen minden korosztályban indítanak csapatot a különböző bajnokságokban. Mivel tavaly átvették az utánpótlás-csapatokat a Dunaújvárosi Városi Sportiskolától, ezért nagyban megnőttek a kiadásaik, összesen tizenhárom korosztályban versenyeznek. Az elfogadott határozati javaslat szerint azt is figyelembe vette a közgyűlés a támogatás odaítélésekor, hogy e szezonban a klubnak nincs hivatásos státuszú labdarúgója, mint amatőr sportszervezet működik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik