Kispesten nem érezte a bizalmat – most álomgólt szerzett, gólkirály lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 14:13
null
Daru a jól sikerült ősz után húsz góllal és feljutással zárná a bajnokságot (Fotó: Földi Imre)
Daru Bence őrzi jó formáját. Az NB II-es ZTE FC csatára 11 találattal vezeti a másodosztály góllövőlistáját, a múlt héten a szlovén Maribor elleni felkészülési meccsen ő szerezte a zalaiak mindkét gólját (0–2-ről egyenlítve 2–2-es döntetlent játszott a ZTE). Az egyik találata kimondottan látványos volt, felugorva, oxival juttatta a labdát a felső sarokba. Menedzsmentje Facebook-oldalán góljai mellett arról is beszélt a csatár, hogyan került a Honvédtól Zalaegerszegre.

„Tény és való, hogy többször sikerült már látványosan a kapuba juttatnom a labdát. Felnőtt szinten azonban a Maribor elleni felkészülési meccsen szerzett gólom volt az első ilyen találatom” – mondta különleges góljáról a Stars and Friends menedzseriroda Facebook-oldalának Daru.

„Különösebben nem gyakorolom ezeket. Ha az edzésen úgy jön a labda, habozás nélkül megpróbálom a kapu felé irányítani valamilyen módon. Szerintem egy jó csatárnak arra kell törekednie, hogy bármikor bárhonnan gólt tudjon szerezni. Elég, ha Ibrahimovicot említem, aki kis túlzással minden hétre tartogat számunkra ilyen gólt. Azt gondolom, a legnagyobb erősségem, hogy mindig benne van a játékomban a gólszerzés esélye, még akkor is, ha nem játszok olyan jól. Amit még kiemelnék, az az, hogy szerintem az alkatomhoz képest eléggé mozgékony vagyok” – tette hozzá a 21 éves csatár.

DARU KÜLÖNLEGES GÓLJA 4:25-TŐL (ÉS UTÁNA A GÓLÖRÖM SEM MINDENNAPI…)

Daru arról is mesélt, milyen körülmények között távozott tavaly februárban a Honvédtól, és hogyan került Zalaegerszegre, miután a kispesti klubnál nem érezte a bizalmat. Érdekesség, hogy a Honvéd éppen csatárt keres, miközben Daru a 13 bajnokin szerzett 11 góljával az őszi szezon legeredményesebb játékosának bizonyult az NB II-ben. Persze lehet, hogy a kispestiek ezzel együtt is úgy érzik, jó üzletet kötöttek, hiszen pénzt kaptak a támadó játékjogáért cserébe a ZTE-től.

„A Honvéd játékosa voltam, mielőtt Egerszegre kerültem. Amikor az első csapat ajtajában voltam, nem éreztem úgy, hogy számítanának rám, sem az első téli felkészülés után, amely során több gólt szereztem, sem akkor, amikor a siófoki kölcsönjátékból tértem vissza, ahol szerintem jó teljesítményt nyújtottam. Ezek után jött a zalaegerszegiek érdeklődése, akik számomra szimpatikus, ambiciózus terveket vázoltak fel, és éreztem, hogy bíznak bennem. Úgy gondoltam, hogy itt megkapom a bizonyítási lehetőséget és a játéklehetőséget, ami a fejlődésemet szolgálja” – nyilatkozta az átigazolásával kapcsolatban a csatár.

„Mostanra már igazi csapatot alkotunk, amelyben mindenki jóban van egymással. Az edzések is ennek a jegyében zajlanak, na meg kemény munkával. Szerencsére a körülményekre sem panaszkodhatunk, most épültek új edzőpályák, a stadion megújítása is elkezdődött, illetve átadták az új öltözőnket – szóval minden adott ahhoz, hogy az első osztályban szerepelhessünk. Ehhez már csak egy jó tavaszra van szükségünk. A csapat célja a jól sikerült őszi szezon után nem lehet más, mint a feljutás. Ami az egyéni célomat illeti: a szezon kezdete előtt tizenöt gólt tűztem ki magam elé. Viszont a jól sikerül ősz után nem érném be ennyivel. Szeretnék húsz fölé jutni, bár a legfontosabb, hogy a csapat segítségére legyek, hogy aztán az NB I-ben is letehessem a névjegyemet a ZTE színeiben” – fogalmazott Daru.

A CSATÁR A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN AZ NB II-ES ERŐVISZONYOKRÓL, A BAJNOKSÁG TAVASZI FOLYTATÁSRÓL BESZÉL BŐVEBBEN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik