Győr: továbbra is rendezetlen az ETO Park helyzete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 10:57
Miközben a Győri ETO labdarúgócsapatának működtetését már átvette a győri futsalklub, és a csapat készül az NB III-as rajtra, az együttes eddigi otthonának, az ETO Parknak a helyzete azonban továbbra is rendezetlen.

Az ETO FC akkor került nehéz helyzetbe, amikor az egyesületet tulajdonló Quaestor-csoport egyik cége öncsődöt jelentett. Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport tulajdonosának előzetes letartóztatása után az ügyészség a vagyon-visszaszerzési eljárásban többek között a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta.

Bár az NB I-es csapat a pályán kiharcolta az élvonalbeli szereplést, érthetően nem kapott licencet a következő szezonra. Végül az ETO FC-vel korábban kapcsolatba kerülő futsalklub jogán az NB III-ban indulhat el. Az indulási jog átadása, átvétele már megtörtént, az NB III-as nevezést elfogadták, a játékosokkal is megállapodtak. A létesítményhasználat tekintetében azonban még nem sikerült előrelépni – derül ki a kisalfold.hu cikkéből.

„Már kétszer nekifutottunk, hogy létesítményhasználati bérleti szerződést kössünk, ám ezt nem lehet megtenni, amíg a csődeljárás utáni felszámolást nem rendelik el. A volt tulajdonos ETO Park Kft. felszámolása elkezdődött, ám a korábbi NB I-es csapatot működtető Győri ETO FC Kft. felszámolására még várni kell. Úgy tudom, a hitelezők válaszát, esetleges fellebbezését várják, hogy a felszámolást elrendelhessék" – idézi a megyei hírportál Drucskó Zoltánt, az ETO Futsal Kft. ügyvezetőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik