Futball: óvodás foci Győrben, színkavalkád az ETO Parkban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.22. 23:10
null
Óvodás foci a győri ETO Parkban
A center pálya zöld füvén kialakított kispályákon több mint ötszáz apró emberke önfeledten rúgja a labdát. Valamennyi csapat más színű felszerelésben képviseli az óvodáját. Valóságos színkavalkád borítja a szebb napokat is látott győri futballstadiont. Igaz, ősztől már NB II–es mérkőzéseket rendezhetnek itt. A látvány szemet gyönyörködtető.

 

 

A gyepen talán a jövő Szentesei és Hajszánjai, akik meglepő ügyességgel bűvölik a lasztit. Az eredmény ezúttal nem számít, minden focista palánta aranyérmet kap. Igazi örömfocit játszanak a kicsik. A lelátókon lelkes anyukák és apukák ülnek, a legtöbben megesküdnének rá, hogy a jövő futball csillagait biztatják.

A Győri Ovifoci Klub kisgyermek-fesztiválja zajlik az ETO-stadionban, mely egyúttal az MLSZ Bozsik intézményi program körzeti rendezvénye is, ahol az év közben tanultakat mutatják be az apróságok. Győri specialitás, hogy a 29 óvoda 32 ovifocicsoportjának focista palántái évek óta városi gála keretében találkoznak és örömfocival búcsúznak az óvodájuktól. A fesztivál fővédnöke ezúttal is Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, Győr város polgármestere. Példaképekből nincs hiány, hiszen a díszvendégek, és egyben éremátadók – Palotai Károly és Keglovich László labdarúgók – ugyancsak egykori aranyérmes olimpikonok.

Az ország egyetlen óvodás futballklubja tizennyolc esztendeje alakult, lelkes csoportvezetői évente csaknem hatszáz óvodás gyermeket ismertetnek meg a sportág alapjaival. Bár Pálfalvi Gábor lokálpatrióta győri sportújságíró, a klub megálmodója, és egyben társadalmi elnöke szerint a cél elsősorban a testedzés, a mozgás örömének megismertetése, de azt sem rejti véka alá, hogy a legügyesebbeket a minőségi képzés felé, az ETO-hoz irányítják. A kisgyermek egyesület tagjai a város óvodái, ahol heti rendszerességgel ovifoci foglalkozásokon vesznek részt az 5 és 6 éves apróságok, kislányok és kisfiúk egyaránt.

Óvodás foci a győri ETO Parkban
Óvodás foci a győri ETO Parkban

Potyognak a gólok, már száz fölött járnak a csapatok, amikor a juniális örömfocinak éles sípszó vet véget. Következik az „eredményhirdetés", helyesebben a díjkiosztás. A Kovács Margit óvodába kerül a klub tavaly tragikus körülmények közepette elhunyt ügyvezetőjének emlékére alapított Horváth Ildikó-emlékserleg, a résztvevők nyakába pedig aranyérem.

Boldogságtól sugárzó gyermek arcok. Sokuk számára életre szóló élményt jelent a mai nap, és talán meghatározhatja sportág választásukat is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik