DVTK: Lukács érkezik, Könyves marad; jelentősen átalakul a csapat

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 17:50
null
Az eddig Kecskeméten szereplő Lukács Dániel a következő idénytől a DVTK-t feljutását segítheti (Fotó: Dömötör Csaba)
Lemaradt a feljutásról, így a következő idényt is a labdarúgó NB II-ben tölti a DVTK, amelynek szakmai vezetője, Bajúsz Endre a klub hivatalos oldalán elárulta, hogy a nyáron jelentősen átalakul a csapat: a másodosztályban gólkirályi címet szerző, eddig a közvetlen rivális Kecskemét színeiben szereplő Lukács Dánielnek hamarosan érvénybe lép a télen megkötött diósgyőri szerződése, az idényt 15 góllal záró Könyves Norbert marad, Molnár Gábor és Horváth Zoltán pedig biztosan távozik az első csapattól.

 

Annak ellenére, hogy az élvonalba feljutó Kecskemét bízott az NB II elmúlt idényében 25 góllal végző Lukács Dániel megtartásában, a DVTK szakmai vezetője, Bajúsz Endre leszögezte, hogy a korábbi Honvéd-játékos hamarosan csatlakozik a diósgyőriekhez, Könyves Norbert pedig marad. Így a miskolci gárda bivalyerős támadóduóval harcolhatja ki a feljutást a következő idényben.

„Hamarosan érvénybe lép Lukács Dániel, az NB II gólkirályának télen megkötött diósgyőri szerződése, és június 15-én csatlakozik a felkészülést orvosi és fizikai tesztekkel kezdő DVTK keretéhez. A támadó személyesen is megerősített minket arról, hogy hosszú távon is Diósgyőrben képzeli el a pályafutását – tájékoztatott Bajúsz Endre. Egyúttal azt is kijelenthetjük, hogy Könyves Norbert biztosan Diósgyőrben marad, mert a játékjoga nem eladó, azaz a támadósor erős alapokról indul, hiszen ketten 40 gólt szereztek az előző idényben.”

Bajúsz a távozókról is beszélt: kiderült, hogy a klub vezetőedzőjével, Dragan Vukmirral május elején összekülönböző, ezért a tartalékcsapathoz száműzött Molnár Gábor és Horváth Zoltán biztosan távozik a miskolciak első csapatától.

„Ami a távozókat illeti, a keretből két játékosnak futott ki a szerződése: Dejan Karan visszavonult, Polgár Kristófét pedig nem újítunk meg, további pályafutásához sok sikert kívánunk! Rajtuk kívül ketten már távoztak a DVTK első csapatától: Molnár Gábor és Horváth Zoltán érvényes szerződéssel rendelkezik, de megfelelő ajánlat esetén elengedjük őket. Amennyiben nem érkezik ilyen, akkor ősszel a DVTK tartalékcsapatában folytatják” – tette hozzá az elöljáró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik