DVTK: a nehéz gazdasági helyzetben is marad az ösztöndíj

Vágólapra másolva!
2022.11.08. 12:25
null
Ötven helyi tanulót támogat ösztöndíjával a DVTK (Fotó: dvtk.eu)
A nehéz gazdasági helyzetben is folytatódik a 2018-ban országosan egyedülálló módon elindított DVTK-ösztöndíj program, amely a Miskolcon tanuló – matematika és fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó – tehetséges középiskolások támogatására jött létre – számolt be róla a klub honlapja.

Az ötödször kiírt program célja, hogy a tehetséges diákok számára rendszeres magas színvonalú tehetséggondozó szakköröket szervezzen, valamint a diákok tanulmányaihoz és versenyeztetéséhez szükséges anyagi feltételeket biztosítsa.

„Fontos változás az előző évekhez képest, hogy a DVTK létrehozott egy saját alapítványt, így az idei tanévtől a külön erre a célra alapított, Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány keretében fogjuk az ösztöndíjprogramot működtetni. Az idei tanévtől picit változtattunk az ösztöndíjprogram pályázati kiírásán is: annak érdekében, hogy a programban résztvevő diákokat még jobban motiváljuk, a 2022–2023-as tanévben elért versenyeredmények és a tehetséggondozó szakkörökön végzett aktív munka alapján 2023 májusában értékes különdíjakat fogunk a legkiválóbb ösztöndíjasok között kiosztani”
– mondta Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója.

„Alig van néhány város Magyarországon, ahol városi szintű szakkör működik, olyan városról pedig nem tudok, ahol ez egy ösztöndíjjal egészülne ki. Ebben különleges Miskolc és a DVTK, amely ennek az ösztöndíjnak, szakmai programnak és összefogásnak az élére állt. Csak akkor lehet eredményeket elérni, ha nagyon keményen dolgozunk érte, az itt jelenlévő diákok már bizonyítottak, hiszen teljesítményükkel bizonyítottak és kiérdemelték, hogy részesei lehessenek a programnak” – mondta Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.

Az évnyitón az idei 50 ösztöndíjas mellett jelen voltak felkészítő tanáraik, a programban résztvevő gimnáziumok igazgatói, Csöbör Katalin és Kiss János országgyűlési képviselők és az ösztöndíj idei támogatói, a PekaBau 2000 Kft. és a MetalSun Kft. képviselői.

Az pályázatot elnyert tanulók a 2022–2023-as tanévben térítésmentesen vesznek részt a heti egy alkalommal szervezett matematika, illetve fizikai tehetséggondozó szakköri foglalkozásokon, valamint havonta 25 ezer forint összegű ösztöndíjban részesülnek, emellett a programban résztvevő diákok és pedagógusok díjmentesen tekinthetik meg a DVTK labdarúgó- és kosárlabda-mérkőzéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik