DVSC: Huszti büszke rá, hogy nem kell megélhetési edzőként dolgoznia

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.29. 20:12
null
Huszti Szabolcs büszke rá, hogy nem kell megélhetési edzőként dolgoznia (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
Huszti Szabolcs, a másodosztályban szereplő Debreceni VSC labdarúgócsapatának edzője az Origónak adott hosszabb interjút, amelyben többek között a játékos-pályafutásáról és az edzői munkájáról is beszélt.

 

„Szerintem óriás dolog, hogy a DVSC vezetősége vállalta annak a kockázatát, hogy egy teljesen kezdő edzőt ültetett a kispadra” – mondta Huszti Szabolcs, aki hozzátette, büszke rá, hogy nem kell megélhetési edzőként dolgoznia.

A 37 éves edző elmondta, a korábban a Mol Fehérvár FC-t irányító, jelenleg az orosz Lokomotiv Moszkvánál dolgozó Marko Nikolics is mondta neki, hogy van benne olyan képesség, amely az edzői munkához kell.

Huszti elmondta, amikor február közepén – Toldi Gáborral közösen – átvette a DVSC irányítását, a játékosok akkor nem voltak abban a fizikai állapotban, mint amiben lenniük kellett volna a téli felkészülés után, így most, a válogatott szünet alatt próbálják magukat utolérni.

„Én nem szeretnék úgy nyerni, hogy valaki előrevágja a labdát, aztán ott majd történik valami. Én egy rendszerben szeretném játszatni őket, ahol mindenki a helyén van, mindenki jól érzi magát, legyen az támadó, vagy védő” – mondta az 51-szeres magyar válogatott Huszti, aki az MLSZ külön engedélyével ülhetett csak le a kispadra, mivel egyelőre nincs meg a pro licence (csak a C-licenc), Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, ha pro licence lenne, akkor is bántanák, de őt ez nem érdekli, sőt még motiválja is.

Huszti azt is elárulta, pályafutása melyik részét tartja a legnagyobb dobásnak.

„Azt, hogy az első kínai szerződésem után újra vissza tudtam menni a Bundesligába. 2014-ben a Hannoverből szerződtem a Csangcsung Jatajba, majd onnan mentem vissza az Eintracht Frankfurtba.”

Ha visszatekint a pályafutására, ma is mindent ugyanúgy csinálna, mint ahogy tette, mivel elmondása szerint nem sok választási lehetősége volt a karrierje során. Ezzel kapcsolatban elárulta, hogy korábban az angol West Bromwich Albion kölcsönvette volna, az orvosi vizsgálaton azonban nem ment át, így ugyan közel volt hozzá, de végül nem lett Premier League-játékos.

Az őt ért kritikákkal kapcsolatban elmondta: „Ha egy Messit és egy Cristiano Ronaldót is tudnak szidni az emberek, akkor Huszti Szabolcsnak is el kell viselnie bármennyi és bármilyen kritikát.”

Huszti Szabolcs a fentiek mellett a válogatottság lemondásáról és a magyar edzőkről is beszélt, a teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik