BVSC: rasszista atrocitás miatt három zárt kapus meccs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 17:17
A BLSZ II. osztályban szereplő BVSC labdarúgócsapata következő három hazai mérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani, szövetségi ellenőrt is kell fogadnia meccseire, valamint húszezer forintos pénzbírságot is fizet – a zuglóiak rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt kapták a büntetést. A BLSZ hivatalos honlapján tette közzé a zuglói csapat ellen hozott szankciókat.

„Az Inter CDF elleni Budapest-kupa-mérkőzésen történt szurkolói megnyilvánulások miatt klubunk, csapatunk súlyos büntetést kapott a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. A sportszerűtlen, rasszista megnyilvánulások teljes mértékben elítélendők! Mi a pályán ellenfelek, nem ellenségek vagyunk, sportemberként pedig a vereséget is el kell tudni viselni, főleg, ha egy erősebb csapat győz le minket" – üzente a klub, amely a BVSC szurkolói Facebook-oldalán tudatta a hírt. A klub ugyanakkor köszönetet mondott szurkolóinak folyamatos támogatásukért.amely a BVSC szurkolói Facebook-oldalán tudatta a hírt. A klub ugyanakkor köszönetet mondott szurkolóinak folyamatos támogatásukért.

A patinás zuglói klub jelenleg a BLSZ II. osztályában az 5. helyen áll. A büntetést kiváltó rasszista megnyilvánulások a szinte kizárólag afrikai futballistákat foglalkoztató, a BLSZ II-t százszázalékos teljesítménnyel vezető Inter CDF elleni Budapest-kupa-mérkőzésen hangzottak el. A két csapat kupanegyeddöntőjét a Szőnyi úton 3–0-ra nyerte meg az Inter, amely aztán a fináléba is bejutott, amelyben a Pénzügyőrrel vív meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik