Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.16 15:30 Frissítve: 2010.11.15 00:06

A Fradi akkor járhat jól, ha a Sheffield United nem jut vissza a PL-be

Szegény ferencvárosi szurkolók! Úgy tűnik, a másodosztályú száműzetés óta először úgy várhatják a bajnoki hajrát, hogy nem kell rettegniük a csapatuk elől meglógó Nyíregyháza eredményei miatt, nem kell szégyenkezniük, amikor a táblázat elárulja, a végelszámolásnál a Kecskemét tizenhárom pontot is ráverhet a zöld-fehérekre, ám egyes feltételezések szerint az idén sem múlik el izgalommentesen a tavasz az Üllői úton.

Dragóner vajon drukkol-e a Sheffield Unitednek?
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Dragóner vajon drukkol-e a Sheffield Unitednek?
Kevin McCabe főtulajdonos szíve csücske, a Sheffield United mindössze egy ponttal marad el az automatikus feljutást jelentő pozíciótól, ráadásul kedvezőbb a sorsolása, mint a rivális Birmingham Cityé.
Hogy mi köze van az angol másodosztályban szereplő egyesületnek a Fradi-szurkolók nyugalmához, és hogyan befolyásolhatja az FTC jövőjét a Sheffield sorsa? Feltételezések szerint a magyar klub következő idényének csapata a United szezon végi eredményének függvényében alakul: az alábbiakban három verziót szemléltetünk.

A legjobb verzió: a Fradi az első számú klub

Kevin McCabe természetesen megtartaná az angol egyletet, de beletörődne a másodosztályú tagságba, és az Angliában nevesnek tartott akadémiájába fektetne jelentős összeget.

Az előzetes ígéretek így valóra válhatnának: a West Ham Unitedtől érkező kárpótlás (kb. 20 millió font), valamint a sheffieldi takarékosságnak köszönhetően megmaradó fontmilliók lehetővé tennék az Üllői úti fejlesztéseket, és az immár valóban minőségi labdarúgók érkezésével sikerülhet kivívni az első osztályú aranyérmet és a BL-szereplést…

Aranymentes középút: esélytelen Bajnokok Ligája

A Ferenczi István szerződtetésekor felvázolt jövőkép szerint az NB II Keleti csoportjának megnyerését követő élvonalbeli szezont már minőségi futballistákkal megszilárdított, az első osztályú bajnokság azonnali elsőségére esélyes együttessel kezdi el a Ferencváros.

Kétségtelen, a jelenlegi keretben is vannak már az angol befektetőnek köszönhetően érkező, magyar viszonylatban kifejezetten jó futballisták (James Ashmore, Paul Shaw, Matthew Loton, Jordan Robertson), ám ha Kevin McCabe rászán még egy évet a United feljuttatására, nem várható jelentős játékosmozgás.

És aligha engedélyezi a Fradi szakvezetőségének, hogy minőségi futballistákat kölcsönözzön Sheffieldből.

Amit el kell kerülni: a mostohagyerek szerepe

Ha a Sheffield United–Birmingham City versenyfutásból Kevin McCabe csapata kerül ki győztesen, és a Championship automatikus feljutását jelentő helyén végez, vagy a rájátszás során vívja ki a Premier League-szereplés jogát, vélhetően hiába lesz ismét élvonalbeli a Ferencváros, mostohagyerekként kezelik majd az angol befektetők...

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHAT!
2020.10.25 01:07:54

Labdarúgó NB II MOLNÁR KRISZTIÁN

A Szpari közel nyolcvan percig vezetett nagy riválisa ellen a keleti derbin.

2020.10.24 20:47:56

Labdarúgó NB II P. Gy.

Hat csapat győzött idegenben, a Pécs nyerte a legjobb védelmű csapatok csatáját, iksz lett a Szpari–Loki.

2020.10.23 22:14:01

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

A jól záró védelmek közül most a Gyirmóté ingott meg többször, de ezt csak egyszer használta ki a Pécs.

2020.10.24 20:29:57

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

A szünet után hat perc leforgása alatt kétszer is betaláltak a vendégek, a somogyiak a ráadásban csak szépíteni tudtak.

2020.10.25 00:34:30

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

A piros-kékek idegenben egy góllal legyőzték a tartalékos bakonyi csapatot.