Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.14 21:25 Frissítve: 2012.01.13 02:48

A narancssárga zöld-fehérek kikaptak angol testvéreiktől

Kora délután komoly bejelentéseket tettek az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencvárosi TC vezetői, ezzel is mintegy megágyazva a ma kora este rendezett FTC–Sheffield United edzőmeccsnek. Az örömteli bejelentéseket azonban nem követte hasonló játék – a Fradiként pályára küldött csapat végül kikapott a Unitedtől.

Így nézett ki a Fradi kezdőcsapata...
Fotó: M. Németh Péter
Így nézett ki a Fradi kezdőcsapata...
Egy piros-fehér csíkos és egy narancssárga felsőben, zöld nadrágban pompázó csapat feszült egymásnak az Üllői úti egykori oroszlánbarlangban – és a vendég Sheffield hamar felavatta a Fradinak tulajdonképpen kölcsönadott kapusát, Jan Michel Williamst.

Ő amúgy Trinidad és Tobago válogatottjának volna a kapusa, 20 alkalommal szerepelt hazája nemzeti csapatában, ám bizonyítani nem igazán tudott: már az első percben kapitulált egy védelmi hiba után.

A trinidadi kapus mellett még egy sor külföldi játékos is szerepelt a magyar együttesben, a csapatkapitányi karszalagot az angol Paul Shaw viselte a kezdőcsapat tagjai közül, akik között egyébként három magyar játékost fedeztünk fel: Fülöp Noel, Csiszár Zoltán és Fitos László kapott bizalmat Bobby Davison vezetőedzőtől.

A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint 4000 néző láthatta tehát, ahogy a hazai pályán, de az idén debütáló vendégmezben szereplő zöld-fehérek az első percben hátrányba kerülnek, majd annak is szemtanúi lehettek, amint a 10. percben egy újabb védelmi hiba után Webber megduplázza a vendégek előnyét.

A félidő közepére aztán összekapta magát a Ferencváros, olykor az angolok kapujáig is eljutott, és végül Csiszár góljával sikerült is a szépítés. A félidő végére már egyértelmű fölénybe került a hazai csapat, de ez nemhogy egyenlítésben, még helyzetekben sem öltött testet.

A második félidő elején aztán teljes sorcserét hajtott végre a Ferencvárosi TC, így többek között Lipcsei Péter és Dragóner Attila is magára húzta a narancsszínű mezt – az Üllői úton már sokat megélt két játékos vélhetően álmában sem gondolt arra, hogy egyszer nem zöld-fehérben fut majd ki az Albert stadion gyepére…

A második játékrész elején már valóban „harapósabb” FTC-t láthatott a publikum, a lendület azonban úgy negyedóra után abba maradt, brusztolós, harcos labdarúgás folyt a pályán, kevés közönségszórakoztató elemmel.

Szűk negyedórával a vége előtt aztán Sharp belőtte csapata harmadik gólját is, ami már csak azért is kellemetlenül érinthette a ferencvárosiakat, mert Lamine szinte a középkezdés után hatalmas bombájával visszaállította az egygólos különbséget.

Az eredmény az utolsó percekben már nem változott, holott az utolsó tíz percben három ziccer is adódott a ferencvárosiak előtt, így nem sokon múlott a döntetlen.

Ugyan ez csak felkészülési mérkőzés volt, annyit azért a lelátó népe is megállapíthatott: az első húsz percben mutatott futballnál még a csapat új öltözéke is jobb volt, utána és főleg a második játékrészben viszont már a valódi zöld-fehérekhez hasonlított a csapat produkciója.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC–Sheffield United (angol) 2–3 (1–2)
Ferencváros, 1. félidő: Williams – Fülöp, Souare, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Ashmore, Moussa, Abdi – Diaz, Shaw. 2. félidő: Holczer – Wolfe, Dragóner, Baranyai, Nagy J. – Bartha, Lipcsei, Lamine, Tóth B. – Downing, Bartholomew
Sheffield United: Kenny – Geary, Naysmith, Tonge, Morgan – Ehiogu, Gillespie, Speed, Stead – Webber, Hendrie
G.: Csiszár (29.), Lamine (80.), ill. Tonge (1.), Webber (10.), Sharp (79.)
2020.10.25 01:07:54

Labdarúgó NB II MOLNÁR KRISZTIÁN

A Szpari közel nyolcvan percig vezetett nagy riválisa ellen a keleti derbin.

2020.10.24 20:47:56

Labdarúgó NB II P. Gy.

Hat csapat győzött idegenben, a Pécs nyerte a legjobb védelmű csapatok csatáját, iksz lett a Szpari–Loki.

2020.10.23 22:14:01

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

A jól záró védelmek közül most a Gyirmóté ingott meg többször, de ezt csak egyszer használta ki a Pécs.

2020.10.24 20:29:57

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

A szünet után hat perc leforgása alatt kétszer is betaláltak a vendégek, a somogyiak a ráadásban csak szépíteni tudtak.

2020.10.25 00:34:30

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

A piros-kékek idegenben egy góllal legyőzték a tartalékos bakonyi csapatot.