NSO/ftcpe.hunyomtatott 2008.06.26 20:13 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Pont ugyanaz lesz a munka a Fradinál, mint ami a Sheffield Unitednél

A másodosztály Keleti csoportjában szereplő Ferencváros vezetőedzője, Bobby Davison a Sheffield United internetes oldalán beszélt a magyar csapat felkészüléséről, és nyáron érkező játékosokról. A szakember kiemelte: a három labdarúgónak és a zöld-fehéreknek is előnyös a kölcsönadás.

Davison és a Fradi újra nekivág a másodosztálynak
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Davison és a Fradi újra nekivág a másodosztálynak
„A magyar alapozás kicsit rövidebb, mint az angol. Június elején ért véget az előző szezon, és volt pár hét szünetünk. Találkoztam párszor Terry Robinsonnal, Kevin Blackwellel és Dean Riddle-lel, és az alapozásról beszéltünk, pont ugyanazt a munkát fogjuk elvégezni a Fradinál, mint amit a Sheffield United első csapata. Kevin Blackwell beleegyezett, hogy néhány játékost kölcsönadjon” – nyilatkozta a Sheffield United internetes oldalán Davison.

A folytatásban a vezetőedző arról beszélt, hogy a játékosok kölcsönadása kölcsönösen a Fradi és a játékosok érdeke is. Az, hogy valaki első csapatban léphet pályára hétről hétre sokkal optimálisabb, mintha valaki csak tartalék. Még, ha egy jobb erőkből álló klubnál is.

„Segíteni fogja a Ferencvárost és a fiataloknak a fejlődését is. Mert jó az, ha valaki a United tartalékcsapatában játszik, de egész más az, ha az első csapattal szerepel nyolc-tizezer ember előtt Magyarországon”.

„A három srác megszerzése feltétlen előny így az alapozás elején. Az mindig előny, ha jó játékosokat tud az ember szerződtetni, ez a három pedig az – jó játékos. James Ashmore itt töltött egy hetet, megismerte a klubot, a csodálatos várost, azt, hogy mit akarunk elérni a csapattal” – mondta a mester, majd hozzátette: bárhol is induljon el a Fradi, legyen az foci, kézilabda, vízilabda, a szurkolók mindig elvárják, hogy mindent meg nyerjen a csapat.

A Ferencváros új tulajdonosának érdekkörébe tartozó Sheffield United három játékost delegál az Üllői útra. Liban Abdi szerezte tavasszal az FTC–Sheffield barátságos mérkőzés egyetlen gólját, James Ashmore huszonkét esztendős középpályás, legújabban pedig az angol klub honlapján értesülhettünk róla, hogy Ryan Cresswell is zöld-fehér mezt húz. Utóbbi 1987 decemberében született, 2006 óta a sheffieldiek alkalmazottja, igaz, a Unitedben még nem lépett pályára. 2007-ben néhány hetes kölcsönadási szerződéssel megfordult a Halifax, valamint szülővárosa, Rotherham csapatában, majd a Morecambe nevű alakulatnál is.
2021.12.04 18:15:08

Labdarúgó NB II RÓTH ZOLTÁN

A végig fölényben játszó DVTK megérdemelt győzelmet aratott.

2021.12.05 00:00:27

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy., R. Z.

Emberhátrányban nyert a III. Kerület • Fölényesen győzött a KTE és a Budaörs • A Szeged a Szparit verte.

2021.12.04 18:15:08

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Emberhátrányban egyenlített a Csákvár, ezzel egy pontot elrabolt Kis Károly együttesének otthonából.

2021.12.04 18:15:08

Labdarúgó NB II PATAI GERGELY

Megszenvedett Kuttor Attila együttese, de Feczesin Róbert fejesével végül mindhárom pontot begyűjtötte.

2021.12.04 18:15:08

Labdarúgó NB II TÓTH GÁBOR

A szombathelyiek egy góllal bizonyultak jobbnak Csábi József együttesénél.