Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.12 10:08 Frissítve: 2011.10.11 02:45

Lisztes Krisztián: A Ferencváros csapatként is megbukott

Lisztes Krisztiánra a Ferencváros a bajnokság végén nem tartott igényt, nem hosszabbította meg a középpályás szerződését. Liszttes azonban 32 esztendősen, 49 válogatott szerepléssel a háta mögött még futballozni akar, és bizonyítani, hogy felépült súlyos térdsérüléséből. Már csak az a kérdés, melyik csapat adja meg számára a lehetőségét.

Fotó: Czagány Balázs (archív)
„Eszem ágában sincs abbahagyni a futballt. Miért is tenném, amikor végre rendbe jött a lábam, nincsenek fájdalmaim, elmúlt belőlem a félsz, és ugyanúgy terhelhetem, mint sérülésem előtt. Az utóbbi hét meccsen megint élveztem a futballt, más kérdés, hogy a Fradiban alig-alig adtak erre lehetőséget” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Lisztes Krisztián.

A 32 esztendős játékos valóban kevés lehetőséget kapott az elmúlt szezonban is a másodosztályban „ragadó” Ferencvárosban, ami sokak számára némiképp meglepő volt. S nem volt ezzel másképp maga a játékos sem.

„Jóval több szerepet kaphattam volna. Amikor visszatértem a Ferencvároshoz, úgy voltam vele, vissza kell zökkennem, eltelik majd néhány hét, mire felveszem a ritmust, s újra a csapat erősségei közé tartozhatok. Ehhez képest rendszeresen a cserepadon ültem, és mást sem hallottam, mint hogy öregfiúkcsapatban játszom” – tette hozzá a középpályás.

A szezon után aztán végleg megköszönték az „angolok” Lisztes szolgálatait.

„A Fradiban nevelkedtem, itt lettem profi futballista, sokat köszönhetek a klubnak, és azt gondolom, én is adtam valamit ennek az egyesületnek. Talán nem így kellett volna elköszönni tőlem” – kesergett Lisztes.

Na de mi lehet az oka, hogy ismét nem harcolta ki a feljutást a csapat.

„Azért, mert csapatként is megbukott. A legtöbb játékos saját magával foglalkozott, egyéni érdekeit tartotta szem előtt, így aligha lehet nyerni. Pedig a keret alkalmas volt a célok elérésére. Úgy láttam, egykét fiatal nem érezte igazán, vagy nem tudta, hol játszik, s hogy mit jelent számára Fradimezben futballozni. Meg aztán furcsa volt az az edzésmunka, amelyet itt végeztünk” – értékelt Lisztes.
2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.