Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.28 20:22 Frissítve: 2011.10.14 02:44

Hét gólt vágott a Celldömölknek az Integrál DAC csapata

Gólzáport rendezett hazai pályán az Integrál DAC együttes, amely 7-1-re verte a Celldömölköt. A mérkőzés hőse Korsós Attila volt, aki három góllal terhelte meg Szép Tamás hálóját. A tabella élmezőnyében található Siófok Hévízen nyert.

A második félidőben fordított a Haladás

Bár a félidőben még vesztésre állt, a második 45 percben megfordította a mérkőzést a Haladás labdarúgócsapata a Soroksár ellen. Dudás Gábor kétszer is vezetést szerzett a vendégeknek, ezt előbb Balassa, majd Andorka egyenlítette ki. A támadó találata büntetőből esett, és ezt a játékvezetői ítéletet erősen kritizálta Elekes József, a vendégek edzője, mivel szerinte jogtalan volt és ez hozta fel a szombathelyieket.

A büntető után hat perccel Nagy Gábor is eredményes volt, és ezzel a Haladás megnyerte az összecsapást.

Békéscsabán több helyzetet kidolgozott a Karcag, de ezeket rendre kihagyták. A csabaiak viszont jól értékesítették lehetőségeiket, ráadásul Ulviczki Mihály kiállítása miatt a 49. percben tíz főre fogyatkoztak a vendégek, ezután már esélyük sem volt a fordításra.
A Győrben rendezett mérkőzés egyik érdekessége az volt, hogy Gaál Gyöngyi személyében női játékvezető dirigált. Igaz, a FIFA-játékvezető korábban már NB I-es mérkőzésen is fújhatta a sípot. Preszeller Tamás együttese a Herczeg Miklós, Korsós Attila párossal kezdett a támadósorban, 1998 tavaszán volt olyan meccs, amikor ez a kettős alkotta a válogatott csatársorát is.

Az első húsz percben nem sikerült megszereznie a vezetést a hazai csapatnak, utána azonban két perc alatt kétszer is Szép hálójába került a labda: előbb Herczeg, majd Korsós volt eredményes. A Celldömölk csak 5-0-nál tudott szépíteni, de az utolsó tíz percben újabb két gól kaptak, ez pedig végképp fölényessé tette a hazai győzelmet. Korsós Attila végül három góllal zárt.

Budaörsön a Lombard Pápa lépett pályára, és bár az első 20 percben nem ment Kiprich József csapatának, utána beindult a gólszerzés. Oliveira két gólt szerzett, Győrié volt a harmadik találat. A csereként beállt Pálinkás már csak szépíteni tudott.

Dunaújvárosban is női játékvezető dirigált, és Gaál Gyöngyihez hasonlóan Kulcsár Katalin is jól működött közre. A hazai együttes Lipusz révén szerzett vezetést, Tarcsa és Szepessy góljai pedig biztossá tették a sikert. Horváth Lajos, a vendégek edzője szerint hiába birtokolták többet a labdát, nem jelentettek veszélyt a kapura.

A bajnoki címre törő BFC-Siófok Hévízre látogatott, és nehéz győzelmet aratott. Fülöp Zoltán góljával vezettek a vendégek, de Glázer Róbert csapata csak a két kiállítás után vesztette el reményét a pontszerzésre. A volt szövetségi kapitány szerint a bírók sem mértek egyforma mércével a találkozón.

A keleti csoportban a tuzséri Szilágyi Krisztián duplázott, de a hazai Kazincbarcika kétszer is egyenlített. Krajnc Balázs a folytatásban még két gólt szerzett, így a szabolcsiak elhozták a három pontot Barcikáról.

Hiába támadott sokat a Szolnok, mindössze egy gólt szerzett. Ez viszont a vereséget jelentette számukra, ugyanis a vendégek részéről Fülöp Tibor és Csamangó Tamás is betalált.

Gólzáporos meccset vívott a Budafok és a Kecskemét, az adok-kapokból végül a vendégek jöttek ki győztesen. A döntő gólt Balogh Marcell a hajrában szerezte.

Idegenben diadalmaskodott az Orosháza is, amely a Baktalórántháza otthonában vendégszerepelt.
2022.12.11 01:01:13

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az első félidő döntött: a fővárosiak a 33. percben már 3–0-ra vezettek az őszi szezon utolsó meccsén.

2022.12.11 00:42:38

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A DVTK-ból Eppel és Lukács Dániel is eredményes volt, a vendégeknél Nikházi alighogy beállt, máris gólt szerzett.

2022.12.11 01:09:05

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kirchner góljával vezetett a baranyai együttes, de Hegyi egyenlített a mérkőzés hajrájában.