Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.20 19:02 Frissítve: 2011.06.30 00:06

Csabai bravúr és szívesség a listavezető Ferencvárosnak

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában az első osztályú tagságra pályázó, a forduló előtt a Keleti csoportban második helyen álló Nyíregyháza hazai pályán nem bírt az utolsó helyen álló Békéscsabával, a találkozó 1-1-s döntetlennel zárult. A nyírségiek botlásának a Ferencváros örülhetett a legjobban, hiszen a forduló előtt csak jobb gólaránnyal előzték meg legnagyobb riválisukat feljutásért folytatott harcban, így viszont pontelőnyre is szert tehetnek, ha legyőzik idegenben a Tuzsért.

Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék
Mirkó István
Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék

NB II, MÁSODOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

22. FORDULÓ:
NYÍREGYHÁZA - BÉKÉSCSABA 1–1 (1–1)
Nyíregyháza, 1200 néző. Vezette: Herbály P. (5) (Orthó Gy., Pápai Z.)
NYÍREGYHÁZA: Erdélyi 0 – Miskolczi 5 (Sipos –, 73.), Szatke 5, Cornaci 5, Hegedűs 5 (Madar 5, 60.) – Popa 5, George 5 (Lengyel –, 72.), Minczér 6, Lippai 6 – Szilágyi 5, Montvai 5. Vezetőedző: Gálhidi György
BÉKÉSCSABA: Such 6 – Buzási 5, Brlázs 5, Bogdán 5, Tóth-Kovács 5 – Szilágyi L. 6, Dobi 5, Okos 5 (Cseke –, 73.), Horváth T. 4 (Juhász 4, 56.) – Pozsár 5, Lengyel 5 (Kocsis –, 85.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Montvai (24.), Pozsár (39.)

A találkozón az első perctől kezdődően az utolsóig óriási mezőnyfölényben futballoztak a házigazdák, de hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet, azok egy kivételtől eltekintve kimaradtak.

A 24. percben Miskolczi jobboldali beadása szállt át a vendégvédők feje felett, jó ütemben érkezett Montvai, aki közelről a hálóba lőtt.

A vendégek szabadrúgásból szépségdíjas góllal egyenlítettek, még az első félidő hajrában. A kaputól 24 méterre leállított labdának Pozsár futott neki és csavart mesterien a kapu jobb oldalába. A hazaiak hálóőre, Erdélyi mozdulni sem tudott a lövésre.

A második félidőben vesztét érezve óriási nyomást gyakorolt a Nyíregyháza, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük. A befejezésekbe rendre hiba csúszott, ha pedig mégsem, akkor a csabai kapus, Such hárított bravúrosan.

Az egyik hazai lehetőségnél azonban már ő is verve volt, de visszafutó két társa becsúszva a gólvonalról mentett. A hazaiak szerint a labda kezet is ért, Herbály Péter játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

A lefújást követően a játékvezetőknek igen gyorsan öltözőjükbe kellett vonulniuk, mert a hazai játékosok és vezetők elég indulatosan, egy emberként követelték rajtuk számon közreműködésüket.

Veretlen maradt a Nyíregyháza hazai pályán, tizenegyedik találkozójukon a negyedik döntetlenjüket könyvelhették el. A Békéscsaba viszont továbbra is nyeretlen idegenben: hét vereséget követően a negyedik döntetlenjüket húzták be.

A forduló előtt a Nyíregyháza csak rosszabb gólkülönbségével szorult a Ferencváros mögé, a héten edzőváltáson átesett, hullámvölgyben lévő zöld-fehérek a helyzet kihasználva kétpontos előnyre tehetnek szert, amennyiben legyőzik soros ellenfelüket, a Tuzsért.

Legutóbbi négy mérkőzésükből egyet tudtak megnyerni Georgék, így a 23. forduló rangadójának, az FTC-Nyíregyháza mérkőzésnek jelen pillanatban már kevesebb tétje van, mint volt pár hettel ezelőtt.
2022.12.11 01:01:13

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az első félidő döntött: a fővárosiak a 33. percben már 3–0-ra vezettek az őszi szezon utolsó meccsén.

2022.12.11 00:42:38

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A DVTK-ból Eppel és Lukács Dániel is eredményes volt, a vendégeknél Nikházi alighogy beállt, máris gólt szerzett.

2022.12.11 01:09:05

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kirchner góljával vezetett a baranyai együttes, de Hegyi egyenlített a mérkőzés hajrájában.