ZTE: támadó érkezett, egy védő hosszú távú szerződést kapott

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.16. 19:33
null
Dragóner Attila és Mim Gergely (Fotó: ZTE)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE FC a hivatalos honlapján bejelentette Mim Gergely érkezését. A 23 éves támadó a Puskás Akadémia játékosa, de legutóbb a Csákvárt erősítette kölcsönben. A 2021–2022-es évadban három gólt szerzett és nyolc gólpasszt is kiosztott.

 

Mim a ZTE-hez is kölcsönszerződéssel jön. 2023-ig kötelezte el magát, vásárlási opcióval.

„Többször láttam Gergőt az NB II-ben, és az egy az egy elleni szituációkat tekintve az egyik legjobb támadóról beszélünk. Mindkét szélen bevethető, gyors, bátor játékos, akinek különleges képességei vannak. Úgy gondolom, hogy eddig kevés lehetőséget kapott a legmagasabb szinten, de hiszem, hogy az NB I-ben a helye és bízom benne, hogy élni is fog ezzel az eséllyel” – nyilatkozta a ZTE honlapjának a sportigazgató Dragóner Attila.

A ZTE Huszti Andrást is bejelentette. A 21 éves védő a legutóbbi bajnokságban kölcsönben szerepelt a zalaiaknál, és most három plusz egy éves megállapodást írt alá.

„Ismerjük Andrist, hiszünk benne, és az a jövőbeli terv, amit felvázoltunk neki, abban ő is hisz. Gyors, sokat futó, erős játékos, akiben van potenciál. Vannak dolgok, amiben még fejlődnie kell, de ezt ő is tudja, és segíteni fogunk neki, hogy kihozza magából a maximumot. Bízom benne, hogy hosszú távon megoldhatja ezt a pozíciót a klubnál” – mondta a játékosról Dragóner Attila.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők:
Huszti András (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Olekszandr Szafronov (ukrán, NK Nafta Lendava – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia, csákvári kölcsönjáték után)
Kölcsönből visszatérnek: Kovács Barnabás
(Tiszakécske), Németh Dániel (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Németh Erik (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szabó Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szökrönyös Dániel? (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Joaquín Ardaiz (uruguayi, FC Schaffhausen – Svájc)
Távozók: Bobál Dávid (Mezőkövesd), Majnovics Martin (legutóbb kölcsönben SV Horn – Ausztria), Zimonyi Dávid (Vasas FC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (Mol Fehérvár), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek – Horvátország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Nikola Szerafimov (északmacedón)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik