Vignjevics: Újpesten nem elég jó labdarúgónak lenni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.29. 09:13
null
Vignjevics azt is tudja, hogyan gyűrhetik le a Fradit a Magyar Kupában (Fotó: Korponai Tamás)
Jelentős változásokra van szükség a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpestnél - véli a klub vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics. A tréner a Nemzeti Sportnak elmondta: ahhoz, hogy ismét kilépjenek a nemzetközi porondra, a téli átigazolási időszakban új játékosokat kell szerződtetniük.

 

– Egy hónapja, hogy munkába állt Újpesten. Ha egyvalamit emelhetne ki mint legfőbb tapasztalatot, mi lenne az?
– Az, hogy a magyar bajnokság meglehetősen rapszodikus. Nem erre számítottam. Nézze meg a Videoton példáját, a körülményei alapján simán kellene vezetnie a tabellát, ehelyett sokszor megszenved az ellenfeleivel. A keret minősége kiemelkedő, remek labdarúgók alkotják, ehhez képest az utóbbi három fordulóban kikapott Kaposváron, kínkeservesen győzte le odahaza a Mezőkövesdet és döntetlent játszott a Diósgyőrrel. Szóval érdekes a magyar bajnokság.

– És hol a helye benne az Újpestnek?
– Na, ez nagyon jó kérdés... Tisztában vagyok vele, hogy trófeákat várnak tőlünk, a vezetők szeretnék, ha ismét kilépnénk az európai porondra, de ahhoz jelentős változtatásokra van szükség.

– Ha jól sejtem, játékosokra gondol.
– Pontosan. A télen muszáj lesz igazolnunk, csak akkor léphetünk nagyobbat előre. Ha bármit is szeretnénk elérni – márpedig minden idegszálunkkal erre törekszünk –, szükség lesz néhány új futballistára, csak akkor lehetünk igazi nagy csapat.

– Erről Roderick Duchatelet-t is felvilágosította? Az eddig spórolósnak tűnő tulajdonos hajlandó áldozni a csapatra?
– Nemrég beszéltem vele, ő is tisztában van a gondjainkkal. Abban egyetértettünk, hogy karakteres játékosokra lesz szükségünk. A mostani keret nem elég a jelentősebb célok eléréséhez. Elismerem, nem könnyű Újpesten játszani, mert minden meccsen elvárják a győzelmet, ezért nem elég, ha valaki szimplán jó labdarúgó, ennek a nyomásnak is meg kell felelnie. Szóval érett játékosokra van szükségem.

– Igaz, hogy bal oldali védőt és egy irányítót, amolyan igazi „főnököt" szeretne igazolni?
– Nem áll messze a valóságtól. Hátvédek terén nem ideális a helyzet, a bal oldalon jelenleg is Balogh Balázs játszik, aki egyébként a középpályán képes kiemelkedőt nyújtani. De José María Antón sérülése miatt kényszerhelyzetben vagyunk. Egy irányító is jól jönne, olyan típusú futballista, aki képes ráncba szedni az együttest, akire a mérkőzéseken lehet támaszkodni.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MIT MONDOTT A LÁBÁT FÁJLALÓ ASMIR SULJICNAK NEBOJSA VIGNJEVICS ÉS HOGY SZERINTE MI KELL A FERENCVÁROS LEGYŐZÉSÉHEZ, KERESSE A PÉNTEKI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik