Vignjevics: Elfogadhatatlan, hogy lélektelenül futballoztunk

Vágólapra másolva!
2014.12.04. 11:46
null
Nem kiabálós edző Nebojsa Vignjevics, de amit a Fradi ellen látott, az kiborította (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében a Ferencváros hazai pályán 4–1-re legyőzte a nagy rivális Újpestet. A vendégek vezetőedzője a Nemzeti Sportnak elmondta, elfogadhatatlan, hogy az ellenfél jobban akarja a győzelmet játékosainál.

– Mi történt a Ferencváros ellen?
Jó kérdés... – felelte a Nemzeti Sportnak az Újpest szerb vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics egy nappal az ősi rivális ellen 4–1-re elveszített Ligakupa-nyolcaddöntőt követően. – Az egy dolog, hogy rosszul futballoztunk, de olykor lelketlenül is. És ez elfogadhatatlan számomra.

– A mérkőzés után motivációs különbséget emlegetett. Elég rosszul hangzik...
Márpedig kívülről nekem úgy tűnt, a Ferencváros játékosai jobban akarják a győzelmet. Agresszívebbek voltak, a labdákra gyorsabban reagáltak, minden idegszálukkal a találkozóra koncentráltak, mintha ők meg akarták volna nyerni a mérkőzést, mi meg nem. Korábban sosem tapasztaltam ilyesmit Újpesten. A Ferencváros elleni meccsek rendre kiélezett találkozók voltak, sohasem kellett senkit külön motiválnom. A derbi az derbi, a játékosok pontosan tudták, mi a tét, ezen a napon ellenben jobb volt a Fradi. És most abba ne menjünk bele, hogy az ellenfél nagyjából négyszer lőtt kapura, és mind a négy próbálkozásból gól lett. Csalódott voltam a találkozó után, sőt némileg értetlenül álltam a történtek előtt.

– Még szerencse, hogy ez csak egy Ligakupa-mérkőzés volt, nem?
És?! Engem nem érdekel, hogy „csupán” egy Ligakupa-mérkőzés volt. Az odáig rendben van, hogy a bajnokság egyértelműen előnyt élvez ezzel a kupasorozattal szemben, de a Ferencváros ellen nem, sőt sohasem lehet lazsálni. Még egy szimpla edzőmeccsen sem, nemhogy olyan kilencven percen, amelyen tétre megy a játék. Még egyszer mondom, a derbi az derbi, nincs mentség. Jó lecke volt számunkra a keddi összecsapás.

– Beszélgetett a játékosokkal az öltözőben?
Nem vittem túlzásba. Három nap múlva fontos bajnoki vár ránk, nem akartam az agyukra menni... Sajnos látni kell azt is, hogy néhányan elfáradtak a szezon végére, a koncentráció néha lankad. Mondjuk nem is csodálom, hiszen szűk kerettel küzdöttük végig az idényt.

HA ARRA IS KIVÁNCSI, MILYEN POSZTON SZERETNE ERŐSÍTENI A TÉLEN AZ ÚJPEST, ÉRKEZIK-E DEBRECENI ANDRÁS, ÉS HOGY VIGNJEVICS SZERINT MIN MÚLHAT A DVTK ELLENI SIKER, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik