Videó: Stopira kiérdemli Magyarországon mindenkinek a tiszteletét – Orbán Viktor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 11:05
Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába utazott, ahol nem felejtette el kiemelni, hogy a Mol Vidi FC labdarúgója, Stopira miatt az afrikai ország Magyarországon sem ismeretlen.

„A Zöld-foki szigeteknek van egy remek nagykövete Magyarországon, aki egy mindenki által tisztelt, fantasztikus sportoló. Egy válogatott futballista, aki kiérdemli Magyarországon mindenkinek a tiszteletét. Stopiráról van szó” – mondta Orbán Viktor. (Az idézett részt az alábbi videóban is megnézhetik.)„A Zöld-foki szigeteknek van egy remek nagykövete Magyarországon, aki egy mindenki által tisztelt, fantasztikus sportoló. Egy válogatott futballista, aki kiérdemli Magyarországon mindenkinek a tiszteletét. Stopiráról van szó” – mondta Orbán Viktor. (Az idézett részt az alábbi videóban is megnézhetik.)

A 30 éves balhátvéd 2012-ben az akkori edző, Paulo Sousa kérésére igazolt át a székesfehérvári labdarúgócsapathoz, amellyel 2015-ben és 2018-ban bajnok lett, és tagja volt a 2012–2013-ban Európa-liga-csoportkörben szerepelt csapatnak is.

2017-ben győztes gólt szerzett a francia Bordeaux elleni Európa-liga-selejtező visszavágóján, ezzel döntő érdemeket szerzett a továbbjutásban. A most zajló idényben már az El csoportkörében talált be idegenben a görög PAOK-nak, a Vidi révén így hat év után ünnepelhetett győzelmet ismét magyar csapat az európai kupaporondon.

Stopira gólja a Bordeaux-nak


És a PAOK elleni találat

A válogatottban eddig 33 alkalommal lépett pályára, legutóbb március 24-én, vasárnap, amikor végigjátszotta a Lesotho elleni Afrika-kupa-selejtezőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik