Vidi: mai magyar futballszemmel ez felfoghatatlan kép

Vágólapra másolva!
2015.05.08. 13:21
Napra pontosan harminc éve történt: 1985. május 8-án az UEFA-kupa döntőjében a Videoton a Real Madridot fogadta, azóta sem volt ekkora nemzetközi sikere egyetlen magyar klubcsapatnak sem.  

A nemzetközi kupamenetelést záró finálé jeles évfordulójának alkalmából a Videoton hivatalos honlapja egy alternatív felülettel kedveskedett szurkolóinak és olvasóinak, részletesen beszámolnak a székesfehérvári kupadöntő eseményeiről, amelyet a helyszínen negyvenezer ember tekintett meg, de akár nyolcvanezer jegyet is el tudtak volna adni. a Videoton hivatalos honlapja egy alternatív felülettel kedveskedett szurkolóinak és olvasóinak, részletesen beszámolnak a székesfehérvári kupadöntő eseményeiről, amelyet a helyszínen negyvenezer ember tekintett meg, de akár nyolcvanezer jegyet is el tudtak volna adni.


A finálé hazai felvonása 3–0-s madridi sikert hozott, a visszavágót két héttel később rendezték meg a spanyol fővárosban, ahol – Májer Lajos találatával – 1–0-ra nyert a magyar csapat.


Ahogy az a Videoton visszapillantó cikksorozatában közölt képen is látható, a harminc évvel ezelőtti találkozóra akkora volt a szurkolói érdeklődés, hogy a mérkőzés idején még a stadion kandeláberén is lógtak az emberek.

A hazai mérkőzés és a visszavágó összefoglalója az MLSZ TV archívumából

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik