Vidi: A cserék után szétesett a csapat szerkezete – Horváth F.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.28. 09:57
Horváth Ferenc, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton vezetőedzője, valamint Feczesin Róbert, a csapat támadója a klub honlapjának értékelt a szerdai, NK Maribor elleni (2–2) felkészülési mérkőzés után.

„Jó meccset játszottunk, erős csapat ellen – értékelt a vidi.hu-nak Horváth Ferenc. – Jó ritmusa volt a találkozónak, nagy megterhelésen vannak túl a játékosok. A hatvanadik percig 2–1-re vezettünk, ez dicséretes dolog, a cserék után viszont kicsit szétesett a szerkezete a csapatnak.”vidi.hu-nak Horváth Ferenc. – Jó ritmusa volt a találkozónak, nagy megterhelésen vannak túl a játékosok. A hatvanadik percig 2–1-re vezettünk, ez dicséretes dolog, a cserék után viszont kicsit szétesett a szerkezete a csapatnak.”

„Ezzel nem azt akarom mondani, hogy akik beálltak, kevesebbet tettek volna hozzá, de az ilyen ritmusú meccsbe nagyon nehéz zökkenőmentesen beszállni. Jó volt a védekezésünk, elég sok helyzetet alakítottunk ki, ezekből kettőt sikerült is értékesítenünk, szóval összességében pozitívan tudom értékelni a meccset. Jól pörögtek a játékosok egy olyan csapat ellen, amely évek óta stabil résztvevője az El- és BL-csoportkörnek, és remek támadókkal rendelkezik. Nem volt könnyű dolguk, de jól helyt álltak”

Feczesin Róbert – aki betalált a szlovénoknak – is úgy látja, hogy a Videoton összességében jó mérkőzést játszott.

„Nagyon kemény és jó iramú találkozó volt, egyik csapat sem vette félvállról a meccset, voltak keményebb, de azért nem durva belépők. Hasznos volt ez az erőpróba, láthattuk, miben kell még javulnunk a szezon kezdetéig.”

„Miután emberelőnyben megszereztük a vezetést, nem engedhettük volna, hogy a hazai csapat egyenlítsen, de összességében jók voltunk, hiszen már az első félidőben is több lehetőséget alakítottunk ki, ráadásul stabilan védekeztünk. A gól mindig jókor jön nekem és a csapatnak is, mindegy, hogy felkészülési vagy tétmérkőzésről beszélünk. Természetesen boldog vagyok, hogy az Union Berlin után a Maribornak is betaláltam. Akkor leszek azonban igazán elégedett, ha a bajnokikon és a kupameccseken is sikerül minél több gólt szereznem.”

FELKÉSZÜLÉS
NK MARIBOR (SZLOVÉN)–VIDEOTON FC 2–2 (1–0)

Videoton: Kovácsik – Nego (Szolnoki, 62.), Juhász R. (Lang, 48.), Vinícius, Stopira (Fejes, 62.) – Pátkai (Heffler T., 21.), Simon Á. (Pölöskei Zs., 62.) – Géresi (Paudits, 68.), Kovács I. (Soumah, 77.), Suljic (Haraszti, 36.) – Feczesin (Tischler, 62.)
Gólszerző: Mendy (27.), Marcos Tavares (65.), ill. Feczesin (46.), Kovács I. (53. – 11-esből)
Forrás: vidi.hu

A VIDEOTON TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete
:
január 4.
Külföldi edzőtábor: Spanyolország (Oliva), január 13–22.; Ausztria (Bad Radkersburg), január 26–29.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 15., Spanyolország: A Spanyol Játékosok Szövetségének csapata–Videoton 0–1(Nego)
Január 17., Spanyolország: Union Berlin (német II.)–Videoton 0–1(Feczesin)
Január 19., Spanyolország: Kaiserslautern (német II.)–Videoton 0–0
Január 21., Spanyolország: Elche (spanyol II.)–Videoton 2–0
Január 27., Maribor: NK Maribor (szlovén)–Videoton 2–2 (Feczesin, Kovács I.)
Január 30., 12.00: Videoton–DVSC
Január 30., 14.00: Videoton–DVSC
Február 3., 11.00: Videoton–Siófok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik