Videoton: modern, nagy taktikai fegyelmet tartó edző jött

Vágólapra másolva!
2013.01.21. 16:11
Mint arról beszámoltunk, a Videoton FC vasárnap este José Gomest nevezte ki Paulo Sousa helyére új vezetőedzőnek – portugál szakírói véleményeket már megosztottunk, most pedig megtesszük ezt egy görög véleménnyel is az új trénerről – José Gomest Antonisz Ikonomidisz athéni futballszakíró mutatja be.

„Annak ellenére, hogy inkább asszisztensként dolgozott, rengeteg tapasztalatot szerzett. A Panathinaikosznál arról szóltak a pletykák, hogy Jesualdo Ferreira inkább csak meccsel, a napi edzésmunka Gomes kezében van” – vélekedett Ikonomidisz.

A továbbiakból kiderül, hogy a Videoton vezetősége minden bizonnyal tudatosan keresett olyan utódot, akinek hasonló taktikai elképzelései vannak, mint Paulo Sousának.

„Modern és pozitív gondolkodású edző, és egyértelműen a portugál iskolát követi. Letámadás a felezővonalnál, egyérintős játék, és egész biztosan nagy szerepet kap nála a taktikai fegyelem. A portugál edzőkkel meglátásom szerint az egyetlen gond, hogy van egy specifikus, szigorúan felépített játékuk, amelynek tökéletes végrehajtásához idő kell – és ezt a játékot, bármennyire hatékony is, nem mindig szeretik a drukkerek. A Jesualdo Ferreira, Gomes duón kívül a legjobb példa erre Leonardo Jardim, az Olympiakosz volt edzője: veretlen volt hazai porondon, az európai kupában is menetelt, mégis menesztették, mert a szurkolók nem szerették azt, amit láttak a csapattól.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik