Videoton: gyümölcslopás, Chelsea, rózsafüzér - F. Oliveira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.24. 07:33
A vidi.hu új rovatában ezúttal a Videoton labdarúgócsapatának portugál középpályása, Filipe Oliveira mutatkozott be egy kicsit más oldaláról. Beszélt magyarországi élményeiről, a magánéletéről. 

„Nagyon tetszik az itteni kultúra és az ország történelme is lenyűgöző számomra. Most, hogy Budapesten élek és egyre jobban ismerem a várost, egyre jobban megismerem a magyar embereket is, akik az első perctől kezdve nagyon barátságosan fogadtak. Meglepő volt számomra, hogy a magyarok, akik annyi nehézségen mentek és mennek keresztül, hogy lehetnek ennyire barátságosak és kedvesek. Ez nagyon nagy hatással van rám” – nyilatkozta Filipe Oliveira a vidi.hu-nak magyarországi benyomásairól, majd beszélt meghatározó élményeiről, elmondta, melyik az a tárgya, amelyik mindig vele van, és többek között arra is kitért, milyen házimunkát végez.vidi.hu-nak magyarországi benyomásairól, majd beszélt meghatározó élményeiről, elmondta, melyik az a tárgya, amelyik mindig vele van, és többek között arra is kitért, milyen házimunkát végez.

„Nagyon sok van – a gyerekkori emlékeit firtató kérdésre. – Nehéz feladat számomra egyet kiemelni, mert szerencsére elmondhatom, hogy fantasztikus gyerekkorom volt. Vidéken nőttem fel, nagyon sok barátom volt, fociztunk, játszottunk, gyümölcsöt loptunk a szomszédtól, jól éreztük magunkat. Nagyon jó emlékeim vannak. A pályafutásomban a legszebb pedig talán az volt, amikor az első meccsemet játszottam a Chelsea csapatában 18 évesen."

„Egy rózsafüzér az a tárgy, ami mindig velem van, és különleges jelentése van számomra, de hogy miért azt még soha nem meséltem el senkinek. Katolikus vallású családból származom. Madeirán éltem, amikor a Maritimo csapatában játszottam és minden szerda délután elmentem a templomba meghallgatni a misét. Nagyon rövid ceremónia volt, én általában az utolsó sorban ültem le hátul. Egy nap valamiért korábban érkeztem és előre mentem. Egy idős hölgy ült mellettem, aki a ceremónia végén odajött hozzám és nekem adta ezt a rózsafüzért és azt mondta, a paptól kapta, aki néhány hete a Vatikánból hozta. Akárhányszor látogattam el ezt követően a templomba, soha többé nem láttam azt a hölgyet."

„A kedvenc házimunkám tulajdonképpen az egyetlen, amit mindig én csinálok és ez a beágyazás minden reggel. Természetesen mindent meg tudok csinálni, különösen mivel 17 éves korom óta egyedül élek. Most szerencsére a feleségem az, aki a kezében tartja ezeket a dolgokat."

Ha részletesebben is szeretné megismerni a 30 éves Filipe Oliveirát, aki 2012 óta futballozik Fehérváron, akkor olvassa el a vidi.hu teljes interjúját!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik