Videoton: „Fordulókkal korábban megnyerhettük volna”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 21:50
null
„A tavalyi ezüstéremnek szívből tudtunk örülni, idén ez nem így van” (Fotó: Török Attila)
Az első edzés napjára, június 8-ára szeretné megtalálni a Videoton a távozó Henning Berg vezetőedző utódját – jelentette ki Kovács Zoltán sportigazgató a székesfehérvári labdarúgócsapat honlapján péntek este megjelent interjúban.

 

„A szezon elejétől kezdve azt kommunikáltuk, hogy ismerve a keret erejét és a klub lehetőségeit, az elvárás a bajnoki cím – kezdte Henning Berg menesztésének indoklását Kovács Zoltán a vidi.hu-n. – Igaz, hogy az utolsó mérkőzésig volt esélyünk az aranyéremre, ám (megszerezni) nem sikerült végül. Véleményem szerint már fordulókkal korábban megnyerhettük volna a bajnokságot, így bármennyire is fejlődött sok tekintetben a csapat az elmúlt egy évben, úgy döntöttünk, hogy megköszönve és elismerve a vezetőedző munkáját, az a legjobb, ha mással folytatjuk. Henning Berg nagyon korrektül állt a tárgyalásokhoz, mindkét fél szerint ez a legjobb döntés ebben a helyzetben, ezért is tudtunk közös megegyezéssel elválni.”

„A tavalyi ezüstéremnek szívből tudtunk örülni, idén ez nem így van – folytatta Kovács. – A korai búcsú a Magyar Kupától finoman fogalmazva is megengedhetetlen volt, de az, hogy nem a miénk lett a bajnoki cím, még a kupakiesésnél is fájóbb. Az egész éves teljesítményünk alapján talán megérdemeltük volna az aranyérmet, de az is igaz, hogy a Budapest Honvéd sem érdemtelenül lett bajnok, mindenképp jár nekik ezúton is a gratuláció!”

Mint beszámoltunk róla, szerb források szerint a bajnok és kupagyőztes Partizantól távozó Marko Nikolcs lesz a Vidi új vezetőedzője. Az utódlásról Kovács annyit mondott: „Minél előbb szeretnénk kinevezni az új vezetőedzőt. Június 8-án lesz az első edzés, addigra remélhetőleg megtaláljuk a legmegfelelőbb szakembert a posztra.”

Ezzel összefüggésben a sportigazgató elmondta azt is, hogy a játékosállományban is lesznek változások, de erről még korai beszélni, az új vezetőedzővel közösen alakítják majd ki a lehető legjobb keretet.

Kovács szerint „a céljaink mit sem változnak, az ambícióink nem lesznek kisebbek”, ami a már júniusban kezdődő Európa-ligára vetítve a következőképpen szól:

„A célunk az, hogy jobban szerepeljünk a nemzetközi kupában, mint tavaly nyáron. Akkor a harmadik selejtezőkörben estünk ki, bár a dánok ellen kifejezetten jó teljesítményt sikerült nyújtanunk. Úgy gondolom, a csapatunk most előrébb tart, mint tavaly ilyenkor, ezt pedig a pályán be is kell bizonyítani.”

A Videoton június közepén, még az Európa-liga selejtezőinek sorsolása előtt tíznapos külföldi edzőtáborba utazik, és nyáron „a lehető legerősebb ellenfelek ellen” játszanak edzőmeccseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik