Videoton: egy Angolában született portugál U-válogatott „angol” a csapatban - Evandro

Vágólapra másolva!
2011.10.13. 12:41
Az Angolában született, portugál U-válogatott Evandro még csak 20 éves, de hazáján kívül Portugáliában és Angliában is futballozott már. A Videoton csatára a vidi.hu-nak adott interjút.

Az biztos, hogy gyerekként nekünk nem volt lehetőségünk klubokban focizni, Angola fővárosában, Luandában az utcán játszottunk – nyilatkozta Evandro a vidi.hu-nak. – Ha valakire felfigyeltek, az bekerülhetett egy csapatba. Hétéves koromig éltem ott, akkor költöztünk a családdal Portugáliába. Édesapám futballista volt, vele mentünk, aztán, amikor Portugáliában lejárt a szerződése, úgy döntött, hogy a családjához költözik Angliába. Akkor voltam kilencéves."Az biztos, hogy gyerekként nekünk nem volt lehetőségünk klubokban focizni, Angola fővárosában, Luandában az utcán játszottunk – nyilatkozta Evandro a vidi.hu-nak. – Ha valakire felfigyeltek, az bekerülhetett egy csapatba. Hétéves koromig éltem ott, akkor költöztünk a családdal Portugáliába. Édesapám futballista volt, vele mentünk, aztán, amikor Portugáliában lejárt a szerződése, úgy döntött, hogy a családjához költözik Angliába. Akkor voltam kilencéves."

„Gyerekként Portugália volt a legmeghatározóbb ország számomra. Ott reggel elmentem otthonról, egész nap játszottam az utcán, és akkor mentem csak haza, amikor anyám este eljött megkeresni. Anélkül még éjszaka is fociztam volna... Mindig a fociban éltem. Az apám és két nagybátyám is profi játékos volt, két másik nagybátyám pedig félprofi. Van egy bátyám és egy hatéves húgom, ők most Angliában élnek" – folytatta a csatár.

„Tudatos játékossá Angliában váltam, az angol stílust tanultam meg, ez alapján mondhatnám, hogy »angol játékos« vagyok. Viszont Magyarországon más poszton játszom, mint ott, ezért kicsit más stílusban is. Angliában agresszívabb szerepkörben használtak, itt kicsit keverem az angol és a portugál iskolát, a Vidiben így tudok hasznos lenni. Korábban center voltam, most másféle mozgást igényel a játékom, de hát a mai futballban már csak a sokoldalú játékosok élnek meg" – beszélt pályafutása alakulásáról Evandro, aki Angliában a Manchester Unitedet is megjárta.

„Tizennégy évesen kerültem az MU-hoz, ahol hatalmas verseny van azért, hogy valaki esetleg a felnőtt csapatba kerülhessen. Rengeteget kell tanulni magából a futballból, de azt is állandóan, hogy mit és hogyan játszik a Manchester. Kicsi a sansz, hogy bekerülsz a nagyok közé, de amit ezek alatt az évek alatt tanulsz, az mindig a hasznodra lesz. Hogy tudatos légy, mentálisan is erős. Ugyanakkor figyelj az iskoláidra, mert a sport bizonytalan, másik lábon is állni kell. Életet meghatározó tapasztalatok ezek" – elevenítette fel a manchesteri időszakot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik