Videoton: Az Európa-liga nem kiemelt projekt, de… – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.08. 11:52
null
Marko Nikolics és Kovács Zoltán nyerő Videotont akar látni a következő bajnoki idényben (Fotó: Földi Imre)
Csütörtökön megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Marko Nikolics, a Videoton új vezetőedzője, aki a szezon végén távozó Henning Berg helyére ült le a kispadra.

„Könnyen megegyeztünk, Kovács Zoltán a tárgyalásaink legelején jelezte, hogy mindenképpen rám van szüksége a Vidinek, és ezzel lekötelezett” – mondta Nikolics a sajtótájékoztatón.

„A régió bajnokságait folyamatosan figyelem, edzőként ez is a feladatom. Az NB I napról napra fejlődik, elég megnézni az infrastruktúrát, körültekintően vállaltam el. Örömmel jöttem ide, a saját karrierem építésében is megfelelő állomás a Videoton. Épül az új stadion, az én feladatom, hogy a sikeres jövő szakmai oldaláért feleljek” – folytatta Nikolics, aki korábbi klubjaihoz hasonlóan vonzónak találja, hogy a Videoton is rendkívül ambiciózus, s ugyanolyan munkát végezhet Székesfehérváron, mint korábbi egyesületeinél.

A korábban a Rad, a szerb U18-as válogatott, a Vojvodina, a Partizan és az Olimpija Ljubljana edzőjeként is dolgozó szakember játékosként nem volt olyan sikeres, mint Henning Berg, de korán edzősködni kezdett, a még mindig csak 37 éves Nikolics 21 évesen már tréner volt.

A Nemzeti Sport kérdéseire is válaszolt a sajtótájékoztatón. Az egyik: min kell változtatni a Videotonnál?

„Nagyon szervezett a klub, a keret erős, de hiányoztak az eredmények. Ma kezdtük el a felkészülést felmérésekkel, a következő napokban látjuk, hogy min kell változtatni. Hétfőn megyünk edzőtáborozni Ausztriába, ott tíz napot töltünk, a terveink szerint négy mérkőzést játszunk. Remek alkalom lesz, hogy jobban megismerjem a csapatot, de a konkrétumok a jövőben is öltözőben maradnak, a játékosokkal és a stábbal beszélem meg” – mondta a tar szakember, aki szerint két-három új játékosnál többre nemigen van szüksége a keretnek, inkább a hozzáálláson kell javítani, nem a keret összetételén.

Azt Kovács Zoltán is megerősítette, hogy néhány héten belül jön egy-két játékos, ugyanakkor távozók is lesznek, nagy mozgás nem várható.

Az NS másik kérdése az Európa-liga selejtezőre vonatkozott – mennyire tekinthető a felkészülés részének?

„Az Európa-liga nem kiemelt projekt, de egyetlen tétmérkőzésre sem tekinthetünk úgy, hogy az csak felkészülési meccs. Minden mérkőzésnek úgy állunk neki, hogy győzni akarunk, fontosak számunkra ezek a találkozók is. Sőt, arra törekszünk, hogy a felkészülési mérkőzéseinknek is úgy álljunk neki, mintha tétmeccsek lennének” – mondta Nikolics, akinek fizetéséről a szerb sajtóban azt írták, évi 800 ezer euró is lehet.

„Brutális összeg, semmi alapja ennek a pletykának” – szögezte le Kovács Zoltán.

A VIDEOTON NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 8.
Edzőtábor: június 12–21., Ausztria

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Lorentz Márton (Soroksár, ?), Sejben Viktor (Csákvár, ?), Simon Ádám (Gyirmót, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Enisz Bardi (macedón, Újpest), Kire Risztevszki (macedón, Vasas) Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik