Videoton: a MOL a nemzetközi sikerek reményében támogatja a csapatot

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 16:41
Gyémánt fokozatú támogatói együttműködést alakított ki a MOL a Videoton FC-vel, így főszponzora lesz a székesfehérvári csapatnak a 2010–2011-es bajnoki évadban. Erről a fehérvári klub hivatalos honlapja számolt be.

A MOL a nemzeti bajnokság színvonalának javulása, illetve a magyar labdarúgásban körvonalazódó szervezeti változások miatt döntött úgy, hogy támogatja a 2009–2010-es magyar labdarúgó-bajnokság ezüstérmes csapatát.

A MOL hozzájárulna a Vidi sikereihez

(Fotó: Németh Ferenc)
A MOL hozzájárulna a Vidi sikereihez (Fotó: Németh Ferenc)

A cég az elmúlt évadban mutatott teljesítmény alapján úgy ítélte meg, hogy a székesfehérvári klub számára elérhető közelségbe került a bajnokság megnyerése, amivel megnyílik az út a legrangosabb európai kupába. A MOL a magyar sport meghatározó támogatója, ezen újabb szerepvállalása azt a célt szolgálja, hogy e sportágban is legyen esélye magyar szereplőnek világszínvonalon teljesíteni.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a támogatási szerződés kapcsán elmondta: „Kelet-Közép-Európa meghatározó energetikai vállalataként nap mint nap érzékeljük, hogy mit jelent a nemzetközi konkurenciaharcban helyt állni. Éppen ezért tekintjük küldetésünknek azon sportágak, illetve sportolók támogatását, akik képesek nemzetközi mércével mérve is sikert aratni, hazánk nevét öregbíteni a világban. A korábban hungarikumnak számító labdarúgás sajnos az utóbbi két évtizedben nem tartozott ebbe a kategóriába, viszont most úgy tűnik, hogy a szövetségben előremutató átalakulás körvonalazódik, és a klubcsapatainknál is pozitív változás indult meg. A Videoton FC szállította évekkel ezelőtt az utolsó igazi nagy nemzetközi focisikert Magyarországnak, ám reméljük, hogy ezzel a támogatással az egész magyar labdarúgásnak is segítünk, és hamarosan a nemzeti válogatott is nemzetközi sikereket ér el."

„Jelzésértékű a MOL szerepvállalása a Videoton FC életében. Eddig is bebizonyítottuk, hogy a szisztematikus szakmai munkával látványos előrelépést és eredményeket lehet elérni, az új főszponzorral a hátunk mögött azt a szükséges pluszt kapjuk meg, amivel most már valóban a csúcsra juthat a csapat és a rég vágyott nemzetközi siker is elérhető közelségbe kerül" – mondta Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a támogatásról.

Az együttműködés 2010. július 1-től 2011. június 30-ig szól.

A MOL eddig is széles platformon támogatta a magyar sportot: legnagyobb szövetségi szponzora az utóbbi évek legeredményesebb sportágának, a kajak-kenunak, főtámogatója Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnoknak, vagy éppen a fiatal sporttehetségek segítőjeként sokat tett azért, hogy magyar sportolók Európa és a világ élvonalába tartozzanak. Ugyancsak a világ élvonalához történő sikeres felzárkóztatás elősegítése miatt vált két éve a MOL a közös, magyar-román jégkorongliga létrehozójává és névadó szponzorává.

A Videotonhoz kapcsolódó hír, hogy az Európa-liga mai sorsolásán eldőlt, a fehérváriak a szlovén NK Mariborral találkoznak az El 2. selejtezőkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik