Videó: amikor Simon megszerezte első NB I-es gólját, és az Újpest kiütötte az FTC-t

Vágólapra másolva!
2020.06.27. 09:53
null
2010. szeptember 11-én az Újpest 6–0-s kiütést mért a Ferencvárosra – az első gól szerzője Simon Krisztián volt (Fotó: NS Archív)
Éledezik a sportvilág a koronavírus-járvány után, de rendületlenül folytatjuk videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 2010 őszéig ugrunk vissza az időben, az Újpestben jelenleg remek formát mutató Simon Krisztián első NB I-es találatáig – amely egyúttal a városi rivális Ferencváros elleni 6–0-s diadal első gólja is volt.

Múlt héten felidéztük a Ferencváros 1990-es, ötgólos Megyeri úti diadalát, most – a kiegyensúlyozottság jegyében is – az Újpest kiütéses sikerére emlékezünk vissza.

A Litauszki Róbert sérülése és várható távozása miatt jelenleg az Újpest csapatkapitányi karszalagját is viselő Simon Krisztián ekkor még fiatal tehetségnek számított, csupán 19 esztendős volt. Miután a 2009–2010-es évadban a ZTE elleni idegenbeli bajnokin bemutatkozott, a 2010–2011-es idényben már 15 találkozón kapott lehetőséget (majd kölcsönvette a Feyenoord). Eddigi 188 újpesti tétmérkőzése közül a hatodik volt a 2010. szeptember 11-én lejátszott derbi.

Az Újpest mindössze a kilencedik, míg a Ferencváros a második helyről várhatta az összecsapást, amelyen épp emiatt a hazai pálya ellenére sem számított favoritnak a lila-fehér együttes. A Mészöly Géza vezette alakulat azonban alaposan rácáfolt az esélyekre – s a 28. percben Pollák Zoltán bal oldalról érkező beadását Simon a hálóba fejelte (1–0 – a videón 0.50-től). Az ekkor még igencsak „madárcsontú” szélsőnek négy perccel korábban szintén volt egy ígéretes megindulása és jó lövése, amiből szintén megszerezhette volna a vezetést az Újpest.

A folytatásra sokan emlékezhetnek: a IV. kerületiek kiütötték az FTC-t – Marek Heinz 40. percben történt kiállítása után – Rajczi Péter (kétszer), Tisza Tibor (kétszer), és a napjainkban Zalaegerszegen légióskodó Nikola Mitrovics is bevette Marko Ranilovic kapuját.



Simon Krisztián egy másik, Ferencváros elleni találatát korábban már felidéztük, az a gól itt tekinthető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik