Videó: amikor Leandro pályafutása egyik legnagyobb gólját lőtte

M.G. M.G.M.G. M.G.
Vágólapra másolva!
2020.06.28. 10:40
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. A 2003–2004-es NB I-es idény hajrájába repülünk vissza.

A bajnoki címre hajtó Ferencvárosra kulcsfontosságú mérkőzés várt 2004. május 19-én az idény meglepetéscsapata, a bravúrosan szereplő Balaton FC fogadta Siófokon a zöld-fehéreket. A még szintén éremesélyes siófoki csapat a 78. percben még 2–1-re vezetett, ám ekkor előbb jött Marius Sasu, aki remek gólt ollózott, majd a 81. percben Leandro „eleresztette a balost” és valószínűleg hosszú pályafutása legnagyobb gólját rúgta. Leandro szombaton, a Mezőkövesd ellen játszotta utolsó NB I-es meccsét, de nem vonul vissza, a Fradi NB III-as csapatában szerepelhet az új idényben.

Siófoki főszereplők: Lipcsei Péter és Leandro ünnepli a zöld-fehérek egyik gólját (Fotó: M. Németh Péter, NS-archív)
Siófoki főszereplők: Lipcsei Péter és Leandro ünnepli a zöld-fehérek egyik gólját (Fotó: M. Németh Péter, NS-archív)

A 2004-es, siófoki mérkőzés után a Ferencváros 54 pontos volt, de üldözői (a DVSC 53, az Újpest 52, a Balaton FC 50 ponttal) szorosan a nyomában loholtak. Az utolsó fordulóra a siófokiak már kiszálltak a versenyfutásból, de még három csapatnak volt esélye a bajnoki címre. Az Újpest aranyálmai az MTK elleni 1–1-gyel elszálltak, a Ferencváros 3–1-re legyőzte a DVSC-t és megszerezte története 28. bajnoki címét – a következőre a 2015–2016-os idényig kellett várni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik