Videó: amikor Csank Jánosék két pofont kaptak a PSG-től

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 13:36
null
Puglits Gábor (balra) nagyon megszenvedett David Ginolával (Fotó: AFP)
Videós múltidézőnkben ma azt a két mérkőzést idézzük fel, amikor a PSG a magyar bajnokkal találkozott a Bajnokok Ligájában, és érvényesítette a két keret közötti különbséget.

Néhány évvel a rendszerváltás után, 1994-ben lett az NB I bajnoka a Vác, Csank János legénysége a Kispest Honvéd és a Békéscsaba előtt végzett a dobogó élén. Új színt hoztak a korszak labdarúgásába, a váciak egyáltalán nem számítottak sztárnak, és nem is viselkedtek úgy, sokan ezért nagyon szimpatikusnak találták őket.

Nemzetközi szinten azonban a váciak sem bizonyultak versenyképesnek. A nagyon várt Bajnokok Ligája-indulás első körében, a selejtezőben kétszer is simán megverte őket a BL-ben a széteső Marseille helyét átvevő PSG. A fővárosban, a Fáy utcában, alig 2500 néző előtt megtartott első mérkőzésen Patrick M'bomával nem bírt a magyar védelem (2–1-re nyertek a franciák), a visszavágón (3–0) Ricardo Gomes, George Weah és Alain Roche volt eredményes – de Füle Antal fejelőtudománya előtt egyszer a párizsiaknak is meg kellett hajolniuk.

A PSG 1996-OS ARANYCSAPATÁRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

„Luis Fernández pedig miután meglátta a pályánkat, elismerését fejezte ki, hogy ilyen csapatunk van.″ A VÁC ARANYKORA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik