Videó: amikor a ferencvárosiak ballonkabátban és fürdőköpenyben melegítettek be

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 08:35
null
NB I-es bemelegítés, 1988 (Fotó: youtube.com)
A sportvilág lassan ugyan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 1988-ig megyünk vissza az időben, a magyar futball egyik legérdekesebb kabátos esetéig.


Egyrészt a szocializmusban szép lassan leszoktunk arról, hogy bármin is csodálkozzunk, másrészt a futballmérkőzéseken gyakran emlegetnek különböző téli ruhaneműket, és a fürdős jelző is előfordul olykor jelzős szerkezetekben, de 1988 nagyon hideg novemberében a Vasas–Ferencváros (2–3) bajnoki szünetében a melegítő vendégjátékosok mindenkit megleptek. Dzurják József, Topor Antal, Strausz László és társaik ugyanis igen kreatív orvosságot találtak a felszerelés hiányosságaira, ballonkabátban és fürdőköpenyben melegítettek be.

Ma már más idők járnak, például a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov vasárnap, a DVTK elleni meccset követően, a pályán megtartott sajtótájékoztatón, az esős idő ellenére esernyőt sem kért.

Dzurjákék bemelegítése 5:45-től

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik