Vasas: Hidi Patrik először játszik a Honvéd ellen

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 10:15
null
Hidi Patrik tudja, furcsa lesz a Honvéd ellen játszani (Fotó: Török Attila)
A nyártól a Vasast erősítő Hidi Patrik először léphet pályára korábbi klubja, a Honvéd ellen, amelynek színeiben 281 élvonalbeli mérkőzésen játszott. A találkozó 20 órakor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban.

Először futballozhat Hidi Patrik a Bp. Honvéd ellen – a nyáron a Vasashoz szerződő középpályás tizenkét és fél évet húzott le Kispesten, 281 NB I-es bajnokin játszott, így (holtversenyben Bodonyi Bélával) a tizedik helyen áll a klub történelmében a legtöbb mérkőzésen pályára lépők között.

„Ha az edzésmunkát nézzük, nem készültem másképpen, viszont érzelmileg nyilván megérint a vasárnap esti mérkőzés – mondta lapunknak az angyalföldiek 31 éves futballistája, aki kétszer megnyerte a klubbal a Magyar Kupát (2008–2009 és 2019–2020), egyszer pedig az NB I-et (2016–2017). – Még sohasem játszottam a Honvéd ellen, sőt másik csapat színeiben sem futballoztam idehaza. A jelenleg is a Honvédot erősítő Zsótér Donáttal és Szappanos Péterrel szorosabb a kapcsolatom, de a héten nem ment a zrika, mindannyian éreztük, hogy nekem ez valóban más meccs lesz, mint a többi. De abban biztos vagyok, hogy a bajnoki után ugratjuk majd egymást... Biztos furcsa lesz a korábbi társak ellen játszani. Persze megvan ennek az előnye, hiszen tisztában vagyok az erősségeikkel és a gyengéikkel, tudom, mi lehet a következő lépésük egy-egy szituációban, de egyben hátrány is, hiszen ők meg engem ismernek, mint a tenyerüket. Úgyhogy ezen semmi sem múlhat.”

VÉLEMÉNY   

Thomas Courts, a Bp. Honvéd vezetőedzője a honvedfc.hu-nak: – Motiváltan várjuk a Vasas elleni mérkőzést. Nyilván ismerjük Hidi Patrikot és a jelenleg eltiltott Baráth Botondot is, de természetesen nem csak egy-egy játékosra figyelünk. Különben is az a kulcs, hogy saját magunkra, a saját játékunkra figyeljünk. Szeretném, ha vasárnap megszereznénk első győzelmünket az idényben. Fontos, hogy hozzuk magunkkal a pozitívumokat a múlt hétről, és közben törekedjünk arra, hogy javítsuk a hibákat, megmutatva, mire is vagyunk képesek.

A Vasas nem kezdte fényesen az idényt, három bajnokin három pontot szerzett (Kecskeméti TE 0–0, Paksi FC 2–2, Debreceni VSC 1–1), de mit mondjanak akkor a XIX. kerületben: Thomas Courts vezetőedző együttese mindössze egy pontot kapart össze (ZTE FC 0–1, Mol Fehérvár FC 0–4, Paksi FC 3–3).

„Jó néhány pontot elhullajtottunk, ez mindenkit zavar, így még motiváltabban várjuk a Honvéd elleni meccset: nyernünk kell! Persze Kispesten sem így képzelték el a rajtot, a két nyeretlen csapat csatájából mi jönnénk ki győztesen. Ami engem illet, az elején még furcsán éreztem magam, hogy másik csapatban szerepelek, de hamar megszoktam, zökkenőmentesen ment a beilleszkedés, mivel jó a társaság. Viszont hiányzik a siker íze, vasárnap idehaza nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése.”

Érdekes, hogy a Vasasnál hat, korábban a Honvédban megforduló játékos is kerettag, Baráth Botond, Bobál Gergely, Cipf Dominik, Hidi Patrik, Holender Filip és Ihrig-Farkas Sebestyén. Baráth Botond biztosan nem lép pályára, hiszen a legutóbbi fordulóban a DVSC ellen piros lapot kapott, a 11-szeres válogatott védő eltiltását tölti. Pedig Hidi Patrikkal együtt ő is nem mindennapi meccsen játszhatott volna: a Kispesten eltöltött tizenhárom és fél év után nem tartottak igényt a szolgálataira, s nem hosszabbították meg szerződését.

Bobál Gergelyt sem láthatjuk a pályán, mint ismert, a klub vezetősége nem számít a csatárra, így távozhat. Információnk szerint a Honvéd mellett a Mezőkövesd Zsóry és az Újpest is csábítja.

A Honvéddal kapcsolatos információ, hogy bár napokig tartotta magát a hír, amely szerint a klub szerződteti Ihor Kirjuhancevet, a Sahtar Doneck 26 éves jobb oldali védője mégsem szerződik Kispestre. Az ukrán futballista legutóbb hazájában, az Olekszandrijában szerepelt kölcsönben, december óta nem játszott tétmérkőzésen.

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
2. Kecskeméti TE 4 1 3 3–2 +1 6
3. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
3. Kisvárda 3 1 2 7–5 +2 5
5. Puskás Akadémia 4 1 2 1 4–3 +1 5
6. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–1 +1 4
7. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
8. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
9. Vasas FC 3 3 3–3 0 3
10. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1
12. Budapest Honvéd 3 1 2 3–8 –5 1
NB I, 2022–23, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 19., péntek
Puskás Akadémia–Kecskeméti TE 1–1
Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor980
Augusztus 21., vasárnap
17.55: ZTE FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport+) Zalaegerszeg, ZTE Aréna
20.00: Vasas FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport+) Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Augusztus 22., hétfő
20.00: Mezőkövesd Zsóry–DVSC (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd, Városi Stadion
A Paksi FC–Ferencváros és a Mol Fehérvár–Újpest FC mérkőzést későbbre halasztotta az MLSZ versenybizottsága.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik