Uzuni: a gól családban marad!; Farkas Ágnes és a „raklap art”

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 23:11
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Myrto Uzuni, a zöld-fehérek szélsője az NB I legutóbbi játéknapján, a Budafok elleni 3–0-ra megnyert mérkőzésen tizenegyesből talált a kapuba. Az albán válogatott lapunknak elmondta, a büntető előtt egyeztetett Ihor Haratinnal, aki mostanában a Fradi tizenegyeslövője. Az ukrán középpályás látta, hogy csapattársa elszánt, ezért átengedte a lehetőséget. Uzuni szerint ebből sosincs vita köztük, ahogy fogalmazott: a gól családban marad! A légiós már az újabb feladatra összpontosít, megnézte felvételről a következő ellenfél, a Kisvárda Fehérvár elleni meccsét.
Myrto Uzuni, a zöld-fehérek szélsője az NB I legutóbbi játéknapján, a Budafok elleni 3–0-ra megnyert mérkőzésen tizenegyesből talált a kapuba.
Az albán válogatott lapunknak elmondta, a büntető előtt egyeztetett Ihor Haratinnal, aki mostanában a Fradi tizenegyeslövője. Az ukrán középpályás látta, hogy csapattársa elszánt, ezért átengedte a lehetőséget. Uzuni szerint ebből sosincs vita köztük, ahogy fogalmazott: a gól családban marad! A légiós már az újabb feladatra összpontosít, megnézte felvételről a következő ellenfél, a Kisvárda Fehérvár elleni meccsét.

Magyarországról egyedüli lapként, szűk nemzetközi csapatban, Zoomon kérdezhettünk a sportág legnépszerűbb szakértőjétől, az eurosportos Mats Wilandertől. Természetesen elsőként legjobb teniszezőnkről, Fucsovics Mártonról érdeklődtünk, egészen pontosan arról, a svéd szerint beverekedheti-e magát pályafutása során először Grand Slam-negyeddöntőbe a február 8-án kezdődő Australian Openen. Többször készítettünk már interjút Wilanderrel, tudjuk, nagyra tartja Fucsovicsot, ám határozott reakciója még így is meglepő volt.

Régi hobbija a fúrás-faragás és a barkácsolás. Amikor abbahagyta a kézilabdát, szüksége volt valamilyen energialevezető napi elfoglaltságra. Miután akkoriban – jó tizenöt éve – rengeteg raklapja volt, elkezdett a darabjaiból puzzle jellegű, jópofa képeket készíteni. A tevékenységét „raklap artnak” nevezte el, és végül annyi kép összejött, hogy még kiállítást is rendeztek belőlük Gyálon. Sportkrém mellékletünk e heti vendége a hajdani klasszis kézilabdázó, a manapság Kőszegen élő Farkas Ágnes, aki pályafutásáról azt mondta, olyan, mint egy csokor – nagyon sok virággal és néhány tüskével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik