Újpest: Vignjevics nem érti, hogy állhattak kiesésre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 11:51
Nebojsa Vignjevics, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az MTK elleni siker visszaadhatja a játékosok hitét, és persze számára sem volt mindegy, hogy miként kezdődik a magyarországi kalandja.

– Megkönnyebbült?
– Legalábbis fellélegezhettünk kicsit – mondta Nebojsa Vignjevics, az újpestiek nemrégiben kinevezett szerb vezetőedzője –, rendkívül fontos volt ez a győzelem.– Megkönnyebbült?
– Legalábbis fellélegezhettünk kicsit – mondta Nebojsa Vignjevics, az újpestiek nemrégiben kinevezett szerb vezetőedzője –, rendkívül fontos volt ez a győzelem.

– Könnyebb így a munka?
– Sokkal. A csapat pocsék hangulatban volt, az elmúlt hetek sikertelensége alaposan rányomta a bélyegét a játékosok kedélyállapotára, néhányuk önbizalma egyenesen a földbe volt döngölve. Egy ilyen siker azonban visszaadhatja a hitüket. Sokkal jobb úgy edzést vezényelni, hogy mosolygós labdarúgók végzik a gyakorlatokat, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen győzelem pluszenergiákat mozgósít. No és ugyebár számomra sem volt mindegy, hogyan kezdődik a magyarországi kalandom, ezekben a napokban alakul ki a játékosokkal a kapcsolatom, fontos, hogy higgyenek nekem, bízzanak bennem.

– A részletekkel, azaz a futballisták képességeivel már tisztában van?
– Kezd összeállni a kép. A pénteki mérkőzés után sokkal okosabb vagyok, igaz, a képességekben eddig sem kételkedtem. Ha jól tudom, korábban gondok voltak a motivációval, Ám megmondom őszintén, ebből semmit nem érzékeltem. De amint csak a legapróbb jelét felfedezem, azonnal az asztalra csapok. Nálam elképzelhetetlen, hogy feltartott kézzel megyünk ki a pályára vagy valaki nem hajt az utolsó leheletéig. Ha vesztésre állunk, akkor sem… Azonban nem aggódom, karakteres játékosaim vannak.

– Ahhoz képest kieső helyen állt a csapat.
– Komolyan mondom, nem is értem, hogyan csinálták. Na de ez már a múlt, ígérem, hétről hétre jobbak leszünk.

ARRÓL, HOGY A SZERB SZAKEMBER MILYEN EDZŐNEK TARTJA MAGÁT, ILLETVE HOGY MELYIK A KEDVENC SZÍNE, A KEDDI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik