Újpest: tárgyalás az olaszokkal, távozó csatár, verseny Calventéért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.11. 09:17
Az Újpest FC-nél gőzerővel folynak a tárgyalások a következő szezon keretével kapcsolatban, és szinte napról napra változik a helyzet.

A Nemzeti Sport kedden jelezte, hogy az Újpest megtartaná a Puskás Akadémiától télen kölcsönbe érkezett Lencse Lászlót, ám jelen állás szerint nem lesz egyezség a csatár ügyében, és biztosan távozik a liláktól. Azt még nem tudni, hol folytatja a jelenleg a válogatott ausztriai edzőtáborában készülő támadó.A Nemzeti Sport kedden jelezte, hogy az Újpest megtartaná a Puskás Akadémiától télen kölcsönbe érkezett Lencse Lászlót, ám jelen állás szerint nem lesz egyezség a csatár ügyében, és biztosan távozik a liláktól. Azt még nem tudni, hol folytatja a jelenleg a válogatott ausztriai edzőtáborában készülő támadó.

Az Atalantától kölcsönkapott Kecskés Ákos esetében viszont jó esély mutatkozik arra, hogy marad a liláknál, az olasz klub ugyanis hajlik az újabb kölcsönadásra – erről a védő egyik menedzsere, Kövesdi Viktor beszélt a Nemzeti Sportnak.

Elbukott kupafinálé után, de azzal a mégiscsak megnyugtató érzéssel vonulhatott nyári pihenőre az Újpest, hogy a hároméves böjtnek hamarosan vége – vagyis ha a klub a soros szezon végén nemzetközi szereplést érő helyen végez, indulhat a kupában. Ebből a szempontból a szokásosnál is lényegesebbnek ígérkezik a 2016–2017-es idény, azaz korántsem mindegy, június 2-án mennyire acélos keret gyürkőzik neki a felkészülésnek.

A remélt jó szereplés egyik záloga, hogy minőségi labdarúgókat igazol a klub, a másik, hogy megőrzi értékeit. Utóbbi megoldást nehezíti, hogy a tavaszi alapkezdőcsapat tengelyéből hárman is kölcsönjátékosok. A már említett Kecskés Ákos az Atalanta labdarúgója, sorsa az olaszok kezében van.

A húszéves hátvédhez hasonlóan a magát a csapatba ugyancsak a tavasszal bejátszó 21 esztendős Cseke Benjámin megtartására is mutatkozik esély, az anyaegyesület MTK legalábbis hajlandó tárgyalni, már voltak is egyeztetések a játékos ügyében. A kék-fehérek klubigazgatója, Domonyai László ugyanakkor hangsúlyozta, újabb kölcsönadásban nem gondolkoznak, de az elképzelhető, hogy eladják a középpályás játékjogát, ha megfelelő ajánlat érkezik érte.

A szintén az MTK-tól kölcsönvett Nagy Tibor jövője is kérdéses, úgy tudjuk, az ő esetében is van esély arra, hogy nem tér vissza anyaegyesületéhez, hanem marad Újpesten. A védőnek mindkét klubnál lejár a szerződése, de mindkét csapatnál szívesen látnák.

Azt már jeleztük, hogy Bojan Szankoviccsal, Nebojsa Vignjeviccsel és Balogh Balázzsal szerződést hosszabbított a klub. Utóbbi iránt ennek ellenére mutatkozik érdeklődés Lengyelországból, míg Litauszki Róbertet Törökországból figyelték. A védőnek lejár a szerződése, ma tárgyal Roderick Duchatelet-vel a folytatásról, akárcsak Kabát Péter, aki a tavaszinál több játéklehetőségre vágyik. A csatár szeptemberben lesz 39 éves, de érez még erőt magában a folytatáshoz. Továbbra is Újpesten képzeli el a jövőjét, a Megyeri úton szeretné befejezni a futballt, és azután is szívesen maradna a klub alkalmazásában.

A lehetséges kiszemeltekről egyelőre keveset tudni, de a Békéscsaba spanyol szélsője, Ezequiel Calvente továbbra is szerepel a listán. Érte azonban nagy verseny várható a piacon, úgy tudjuk, a Vasasnál és a DVTK-nál is szívesen látnák.

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN TÖBB NYILATKOZATOT IS ELOLVASHATNAK AZ ÉRINTETTEKTŐL!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Szigetszentmiklós, ?), Tóth Patrik (Budaörs?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ezequiel Calvente Criado (spanyol, Békéscsaba), Cseke Benjámin (MTK – kölcsön után végleg?)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Cseke Benjámin (MTK, ?), Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?), Lencse László (Puskás AFC, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Balogh Balázs (Cracovia Kraków, Lech Poznan – Lengyelország), Kabát Péter (lejár a szerződése), Litauszki Róbert (Törökország), Nagy Tibor (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik