Újpest: a belga légiós felkészült rá, hogy mennie kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.20. 09:27
Jonathan Heris, az Újpest belga légiósa attól tart, hogy el kell hagynia a csapatot, amely súlyos válságba került. A védőnek megvan a véleménye a történtekről, s rádöbbent: üldözi őt a balszerencse, hiszen a legutóbbi két klubja is a csőd szélére került.

„Nem sokat tudok az ügy hátteréről, csupán elképzelésem van. Eszerint Magyarországon elhatározták, hogy keresztbe tesznek az Újpestnek, mert az külföldi kezekben van, és emiatt több adót kell fizetnie, mint más egyesületeknek – mondta a 23 éves belga, aki kölcsönbe érkezett Belgiumból. – Ha nem fizet a klub, csődbe megy. Mi, játékosok, kapunk fizetést, ezen a szinten nincs miért aggódnunk."

Heris elmondta, alig több mint egy hónapja van Újpesten, és máris problémákkal szembesül a klubnál, ami korábbi belga csapatai, a White Star és a Tubize esetére emlékezteti.

„Semmi sem utalt arra, hogy gond van. Nem arról van szó, hogy eltitkolták előlem, ez nagyon mélyen volt, és hirtelen tört a felszínre, mindenkit váratlanul ért – mondta Heris. – Éppen kezdtem megszokni itt az életet, de ez van, úgy tűnik, sehol sem maradhatok sokáig. Az lesz az egyetlen megoldás, hogy visszamegyek Belgiumba."

Az ügy háttere: az UTE azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez, hogy a licencjogot átvinné a klubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet szerint a labdarúgóklub offshore cégek hálójába került. Az érintett cégek felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, az MLSZ szabályzata szerint pedig ha az jogerőre emelkedik, az egyesület elveszíti a licencét, míg a csapatot kizárják a bajnokságból, és legfeljebb a harmadik vonalban indulhat. A szövetség döntése mára várható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik