Újpest: Ojótól joggal várhatunk el többet - Kovács Z.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.17. 07:32
Kovács Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC sportigazgatója klubja honlapjának beszélt a téli erősítésekről és a vezetők tavaszi várakozásairól.

„A szempontokat vezetőedzőnkkel, Nebojsa Vignjeviccsel közösen állítottuk fel már a felkészülési időszak előtt. Ezek alapján két lehetséges opció van, vagy azonnali erősítést jelent az adott játékos, vagy lehetőség szerint lennie kell benne olyan potenciálnak, tehetségnek, amelyet ha meglátunk és türelemmel és sok munkával kibontunk, akkor sokat segíthet a csapatnak, még ha ez nem is azonnali megoldás a számunkra. Mihailo Perovics fiatal kora ellenére rendkívül tehetségesnek mondható, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy nagyon fiatal még, így túlzott elvárásaink vele szemben még nem lehetnek. A játéka idővel sok hasznot hozhat a csapatnak és a klubnak. Nem várhatjuk azonban tőle, hogy az őszi csatárgondokat és az előző szezonban esett kevés gól problémáját egy csapásra egyedül megváltoztathatja” – beszélt az átigazolási stratégiáról Kovács Zoltán az ujpestfc.hu-nak.Kovács Zoltán az ujpestfc.hu-nak.

„Itt számítunk természetesen Kabát Péterre is, akinek hat hónapos kihagyása után különösen fontos a felkészülés, és jó látni, hogy egy rutinos játékos is mennyire motivált az edzéseken és a mérkőzéseken. Biztos vagyok benne, hogy ő is nagy segítség lesz a csapatnak” – tért ki a sportigazgató Kabát Péterre, aki ugyan nem újonc, hanem rutinos támadó már, de a sérülés utáni visszatérés számára is egy új kezdet.

„Ha már a csatárposztról beszélünk, ne menjünk el Kim Ojo mellett. Tőle joggal várhatunk el többet, mint a fiatal játékosoktól, egy végigdolgozott alapozás után reméljük, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket” – tette hozzá.

A sportigazgató elmondta, a téli felkészülés elején az Újpesthez érkezett próbajátékosok „nem tudtak volna sem azonnal, sem idővel a csapat erősségeivé válni”. A Győri ETO-tól érkezett Nemanja Andricstól azt várja, hogy azonnali erősítést jelentsen, a Slovan Bratislavától kölcsönvett Hudák Dáviddal kapcsolatban pedig pozitívak az első benyomások, annak ellenére, hogy van némi erőnléti lemaradása a többiekhez képest.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mihailo Perovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica – Montenegró)
Kölcsönbe érkezők: Nemanja Andrics (szerb, Győri ETO), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Zamostny Balázs (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: HJK – Finnország), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Zamostny Balázs (Soproni VSE)
Kölcsönbe távozók: Nagy János (Siófok), Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik