Újpest: „Nem folyik tárgyalás a klub eladásáról”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 13:58
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos közleményben reagált azokra a nemzetközi és a magyar sajtóban megjelent hírekre, melyek szerint Roderick Duchatelet-nek szándékában áll értékesíteni a klubot. A lila-fehérek állásfoglalását tartalmi változtatás nélkül közöljük.



„Miután egyre nagyobb döbbenettel figyeltük, milyen megalapozatlan hírek jelennek meg a médiában az Újpest FC-ről, úgy döntöttünk, megosztunk Veletek néhány valós információt a klub jelenlegi helyzetéről – hiteles forrásból.

Eddig azért nem reagáltunk a különböző média megjelenésekre, mert úgy gondoltuk, nem tulajdonítunk jelentőséget a pletykáknak, hanem továbbra is tesszük a dolgunkat: a komoly munkára fektetjük a hangsúlyt, hiszen a cél, hogy csapatunk minél jobban teljesítsen a pályán. Emellett igyekeztünk pozitívan hozzáállni a helyzethez – ezért vártunk eddig a reflektálással, nem nyilatkoztunk, nem reagáltunk a klubról megjelent cikkekre, nyilatkozatokra. Ugyanakkor beláttuk, hogy sokszor jobb lett volna nagyobb hangsúlyt fektetni a kommunikációnkra – ezzel is elkerülve a jelenleg kialakult félreértéseket.

Tavaly novemberben valóban volt egy érdeklődő, aki meg akarta vásárolni a klubot. Mindazonáltal, hamar kiderült, hogy a potenciális vevő számára az Újpest FC semmilyen értéket nem képvisel, így gyakorlatilag fillérekért, jelképes összegért akarta azt megvásárolni. Ez rendkívül meglepett minket, hiszen az Újpest FC egy patinás, kiemelkedő múlttal és gyökerekkel rendelkező klub, amely nem csak eszmei értéket képvisel. Így természetesen nem láttuk értelmét a további egyeztetéseknek a jelölttel és elálltunk a klub esetleges értékesítésétől.

Jelenleg semmilyen tárgyalás nem folyik a klub eladásáról; továbbra is próbálunk megfelelni és teljesíteni az adott körülmények között. Nem titok, meg kellett tanulnunk, hogy a nehéz feltételek mellett is képesek legyünk maximális teljesítményt nyújtani. Nekünk ugyanis nem adatott meg az a luxus, hogy minden feltétel adott legyen a játékhoz, hogy ne kelljen olyan feladatokkal megbirkóznunk, amelyek nem, vagy nem kizárólag a játékról szólnak. Rossz napokon azon is elgondolkodunk, hogy vajon más kluboknál miért tűnik az élet sokkal egyszerűbbnek. Jobb napokon persze – amelyek szerencsére inkább jellemzik a klubot –, igyekszünk nem foglalkozni a hasonló jellegű problémákkal, hanem keményen dolgozunk. Tesszük, amit mindig is tettünk: minőségi futballért küzdünk. Józan gondolkodással, korrekt módon azon vagyunk, hogy átadjuk a tudást, amivel rendelkezünk, hogy tapasztalatainkat a klub hasznára fordítsuk. Továbbra sem tettünk le arról, hogy megvalósítsuk terveinket, méghozzá a rendelkezésre álló feltételek, az adott körülmények között. Célunk, hogy a novemberi jó eredményeket továbbvigyük, és egy dinamikus, felkészült csapattal az élre törjünk!

Ahogy a téli szünetből visszatértünk, biztosítottuk a játékosainkat arról, hogy mi a továbbiakban is itt vagyunk, elvárásaink pedig nem változtak – kiemelkedő színvonalat, minőségi munkát, profi hozzáállást várunk mindenkitől. A felkészülések során látjuk, hogy a csapat is ezért küzd, ezzel együtt pedig napról napra erősebb a játékosok klub iránti elkötelezettsége is.

Reméljük, ezúton sikerült tisztázni a pletykákat, amelyeket immáron magunk mögött hagyhatunk, ehelyett egy izgalmas tavasz elé nézhetünk, lelkes játékkal, felkészült játékosokkal és elkötelezett szurkolókkal!

Bízunk benne, hogy jó mérkőzéseket nézhetünk majd együtt!A csapat pénteken indul edzőtáborba, Törökországba, a számlák pedig természetesen ki lesznek fizetve!” – szól a közlemény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik